Tampereen Messut vei helteisen norsupalloturnauksen

Tampereen Kauppakamarin koolle kutsuma norsupalloturnaus päästiin keskiviikkona pelaamaan vuodenaikaan nähden uskomattomassa kelissä, kun helle kurotteli hetkittäin jopa 30 astetta. Osanottajat tahkosivat kuitenkin urheasti loppuun asti. Vaikka turnaus pelattiin sarjamuotoisena, selvisi voittaja vasta muutama minuutti ennen loppua jännittävien vaiheiden jälkeen.

Lähitaistelua.
Lähitaistelua.

Paikalle saapui vihreän veran sotureita Kauppakamarista, Finnvera Team Finlandista ja Tampereen Messuista. Koska jokaisella oli pelaajia runsaasti, päätettiin jakaa joukkueet kahtia ja pelata sarja kuudella joukkueella – näin saatiin vaihtelevampia pelejä päivään.

Norsupalloahan pelataan hieman sovelletuilla jalkapallon säännöillä, pelivälineenä on jumppapallo. Melko pian alkoi selvitä, millä eväillä lajissa pärjää: jätetään pikkukikat pois ja annetaan selkeitä isoja syöttöjä. Pidetään ”kädet omalla puolella”, ja ennen kaikkea lauotaan kun on paikka, kaukaakin. Torjuminen on hankalaa, sillä varsinaista maalivahtia ei ole (kukaan ei saa pelata käsin).

Maaleja syntyi ihan mukavasti, sillä yhtään 0-0-tasapeliä ei turnauksessa nähty. Kaikista 15 ottelusta ainoastaan yksi eli Finnveran sisäinen ottelu päättyi kolmen maalin erolla ja lisäksi kolme muuta peliä kahden maalin erolla. Valtaosassa eroa jäi siis vain yksi osuma.

Kas näin "pomputellaan pelaajalta toiselle" Finnveran malliin.
Kas näin ”pomputellaan pelaajalta toiselle” Finnveran malliin.

Nopeimmin lajin salat sisäisti isäntäjoukkue Kauppakamari A, joka takoi heti avauspelissä Finnveran B-joukkueesta 2-0-voiton ja pysyi pitkään voittamattomana yhdistelmänä. Finnveran tähtihetki turnauksessa osui tauko-ohjelmana pidettyyn taitokisaan, jossa tavoitteena oli pitää jumppapallo joukkueen voimin ilmassa mahdollisimman monen pomputuksen ajan. Kyseisessä organisaatiossa on selvästi luovaa porukkaa, sillä he lähtivät kisaan ”team building” -mallilla, jolla pallo olisi saatu pidettyä ilmassa vaikka koko päivä. Tämä oli hieman huvittavankin näköistä, kun ringissä pidettiin palloa ilmassa yhden takoessa siihen päätään. Seuranneen sääntömuutoksen jälkeenkin Finnveran porukka oli voittaja 31 kosketuksella, eroa kakkoseen tuli kahdeksan kosketuksen verran.

Tauon jälkeen lähdettiin hakemaan ratkaisua turnauksen kärkisijoituksiin. Messujen A-joukkue oli avauskierroksilla kompuroinut yhden tasapelin, mutta alkoi sen jälkeen vakuuttavasti saavuttaa Kauppakamarin A-joukkuetta. Sarjaohjelman laatijalla oli tällä kertaa ollut kristallipallo kohdallaan, sillä koko turnauksen viimeiseen otteluun lähdettiin tilanteesta, jossa Kauppakamari A:lla oli 8 ja Messut A:lla 7 pistettä. Tasuri riittäisi siis voittoon Kamarin joukkueelle.

Pitkään näytti siltä, että Kamari onnistuisi tuon tasapelin pitämään, vaikka Messujen joukkue painosti raivokkaasti. Avausjaksolla Messujen joukkue ja ainakin puolet yleisöstä oli sitä mieltä, että pallo kävi jo maalissa, mutta Hawkeye-tekniikalla tehty live-tarkistus osoitti, että noin viisi pallon 65 senttimetristä oli vielä kentän puolella – ja pallonhan pitää ylittää maaliviiva kokonaan.

Toisella jaksolla uurastus viimein palkittiin – peliaikaa jäi jäljelle noin kolme minuuttia Messujen survoessa 1-0-johto-osuman. Maali käänsi pelin päälaelleen, ja loppuaika vietettiinkin melko tiiviisti Messujen päädyssä. Kauppakamari ei kuitenkaan enää saanut palloa sisään, ja näin Tampereen Messujen A-joukkue vei isoimman pokaalin saunaansa. Lohdutukseksi Kauppakamari sai A-joukkueen hopean lisäksi vielä B-joukkueen saavuttaman pronssipokaalinkin. Paras Höntsyhenki -pokaali puolestaan lähti Finnvera Team Finlandin matkaan taitokisavoittopoksun kaveriksi.

Mestarijoukkue ja "Poika".
Mestarijoukkue ja ”Poika”.

Me Höntsyssä järjestämme hyvin mielellämme erilaisia turnauksia, lajikokeiluja ja virkistystempauksia niin norsupallon kuin minkä tahansa muunkin lajin merkeissä. Jos sinua kiinnostaa hyvähenkinen tapahtuma, jossa joku muu huolehtii kaikista järjestelyistä, ota ihmeessä yhteys ilkka.virjo@hontsy.fi / 040 5803727.

Suuret kiitokset kaikille osallistujille ja tapahtuman kokoon kutsuneelle Kauppakamarille mukavasta hellepäivästä Pirkkahallin nurmella! Tähän alle vielä hieman kuvakavalkadia päivästä, kiitos osasta kuvia Kauppakamarin Akira Ropolle.

Pallo ilmassa.
Pallo ilmassa.
Tuomari seuraa, kun kaikki pinkovat pallon perään. 
Tuomari seuraa, kun kaikki pinkovat pallon perään.
Taitokisayritys vähän perinteisemmällä metodilla.
Taitokisayritys vähän perinteisemmällä metodilla.
Messut A seuraa Messut B -joukkueen taistelua.
Messut A seuraa Messut B -joukkueen taistelua.
Palkintojenjakoon valmistautumista.
Palkintojenjako alkamassa.
Mega Fooni ja muuta kavalkadia.
Mega Fooni ja muuta kavalkadia.
Ilkka pohjustaa, tässä kohdassa hikitaso vielä maltillinen.
Ilkka pohjustaa, tässä kohdassa hikitaso vielä maltillinen.
Akira kuskaa palloa.
Akira kuskaa palloa.
Turnausporukkaa yhteiskuvassa.
Turnausporukkaa yhteiskuvassa.
Kauppakamari tuulettaa voittoa uskomattoman upeassa kesäsäässä.
Kauppakamari tuulettaa voittoa.
Pelipäiväksi osui aivan epäsuomalainen hellepäivä.
Pelipäiväksi osui aivan epäsuomalainen hellepäivä.