Ulkolentiksen tulokset ja kokonaistilanteet

Tämänkesäinen ulkolentisturnaus päästiin viimein pelaamaan lauantaina 20.8. Kyllä kannatti siirtää edellislauantailta, sillä nyt sää helli osallistujia mukavasti!

Tuttuun tapaan ensin paukuteltiin alkusarjat – tällä kertaa 4 vs. 4, seitsemän erää 21 pisteeseen kussakin. Yhtä monta erää, kyllä, mutta B-lohko suoriutui urakasta huomattavasti muita nopeammin. Tiukimmat lopputaistot nähtiin kahdessa muusa lohkossa.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Annalta hihapassi lähdössä.

A-lohkossa peräti neljä pelaajaa oli seitsemän erän jälkeen tasapisteissä kakkossijalla, ja jouduttiin pelaamaan kaksi ratkopeliä ennen kuin jatkajat olivat selvillä. C-lohkossa puolestaan viimeinen ottelu oli melkoinen trilleri. Tulevan turnausvoittajan paikka kilpasarjassa vaikutti vahvasti uhatulta, kun viimeinen erä oli menossa naapurille 19-12, mutta niin vain joukkue käänsi puntit ja vei viimeisen erän 21-19.

Ennen jatkolohkoja nähtiin uutuus, jossa eri lohkojen ”kolmoset ja paras nelonen” pelasivat 2 vs. 2 -ratkopelit (kaikki jaot) kilpasarjaan pääsystä. Jussi Leinosen ja Mika Nyyssösen (B) tie vei kilpasarjaan, Pete Huttunen ja Janne Känel joutuivat tyytymään harrastesarjaan.

Höntsy-tulokas Petri Köykkä kärsi ilmeisesti pienestä hermoilusta alkusarjassa, mutta rentosarjassa paikat olivat lämmenneet ja peli kulki. Ainoastaan yksi tappio ja selvä sarjavoitto Petrille. Rentosarjasta löytyi myös Paras Höntsyhenki –pokaalilla palkittu pelaaja, Minna Pennanen.

Harrastesarja oli todellinen jännitysnäytelmä, jossa ratkaisu jäi aivan viimeisiin palloihin. Peksi Mäkiahon joukkue  venyi 19-21-tappioon ottaen siten viimeisestä matsista yhden pisteen – mikä riitti pitämään kakkoseksi jääneet Hannu Pulakan ja Ilpo Kortelahden Peksin takana.

Kilpasarja oli tällä kertaa harvinaisen selvästi yhden miehen komennossa. Janne Pellikainen veti koko setin puhtaalla pelillä. Pelkkiä voittoja, 15 pistettä ja turnausvoitto kuuden pisteen erolla toiseksi tulleeseen Anna Lehtoon.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”_EuivWG0zWM”]

Tässä voidaan samalla vahvistaa, että Anna on näin kautta aikain parhaan sijoituksen Höntsyn lentisturnauksessa napannut nainen. Edellinen ennätys (Kaisa Järvinen / 3. sija sisälentis 2013) parani tosin vain yhdellä pykälällä – eikä parantamisen varaakaan tietysti jätetty enää kuin yksi pykälä. Grand Slamissä on katsantokannasta riippuen jo nähty nainen turnausvoittajana (Hilma Seuranen voitti maalivahtien kisan viime Yösäbässä). Maalivahtien kisa toki on eräänlainen ”sivukilpailu”. Pääkisan puolella Mia Koivikko oli Yösäbän kakkonen 2014, ja voittokin oli todella lähellä, sillä se valui käsistä vasta viimeisen ottelun sudden death -jatkoajalla.

Palataksemme ulkolentisturnaukseen, turnauksen MVP:ksi raati valitsi Minna Salmen.

Jussi passaa.
Jussi passaa.

Tämä turnaus oli osa kahta kokonaiskilpailua: eri lajien taulukkoturnauksista koostuvaa Grand Slamia (jossa nyt pelattu sisälentis, futsal ja ulkolentis) sekä kaikista tämän vuoden lentisturnauksista koostuvaa Vuoden Iskuria. Molempia johtaa nyt Teemu Rämö, joka vei nimiinsä sekä YöBiitsin että toukokuun lentisturnauksen ja sijoittui nytkin jaetulle kolmannelle sijalle. Kärkisija on hänen, vaikka hän on Iskuri-kisassa jättänyt tammikuun turnauksen ja Grand Slamissa futsalin kokonaan väliin.

Uhkaajia on kuitenkin lähellä, Iskurissa lähimpänä tämän päivän kakkonen Anna ja Grand Slamissa kaikki kolme turnausta hyvin pelannut Petteri Vaittinen.

Tuttuun tapaan julkaisemme tässä turnauksesta ja kokonaiskilpailusta tulokset kärjen osalta. Jos oma tarkka sijoitus kiinnostaa, eikä sitä löydy näistä, voi aina kysyä sitä sähköpostilla (ilkka.virjo@hontsy.fi).

Ulkolentiksen 20.8. kärki

1.Janne Pellikainen
2.Anna Lehto
3.Teemu Rämö
3.Mika Nyyssönen A
3.Ilpo Virkki
6.Jussi Leinonen
6.Mika Nyyssönen B
8.Minna Salmi

Grand Slamin kärki 3 turnauksen jälkeen

1.Teemu Rämö120
2.Petteri Vaittinen103
3.Minna Salmi90
3.Janne Pellikainen90
5.Anna Lehto88
6.Hannu Pulakka85
7.Raino Pikkarainen83
8.Mikko Lehto82
8.Ilpo Virkki82

Vuoden Iskuri -kisan kärki 4 turnauksen jälkeen

1.Teemu Rämö173
2.Anna Lehto159
3.Jussi Luhti149
4.Mikko Lehto144
5.Pete Huttunen141
6.Mika Nyyssönen B136
7.Vili Keinänen131
8.Raino Pikkarainen131
8.Minna Salmi117