Vuoden eka turnausvoitto Teemulle

Lauantaina pelattiin vuoden ensimmäinen Höntsyn taulukkolentisturnaus. Isoimman pystin nappasi Teemu Rämö, mutta Vuoden Iskuri -kokonaiskisassa Teemu ja kakkoseksi tullut Minna Salmi jakavat kärkipaikan.

Pelit saatiin mukavasti vietyä läpi, vaikka pelipaikka vaihtuikin viime tingassa Sammon lukiolta Hervannan amikselle. Tuon salin huonoin puoli on perinteisesti ollut huono ilmanvaihto, joten katsottiin, että nyt on hyvä paikka kokeilla käytäntöä, jota aina silloin tällöin näihin kekkereihin on pyydetty, eli väliverhojen pitämistä osin avoinna. Odotettuun tapaan tämä tavallaan nosti turnausfiilistä, mutta samalla lisäsi keskeytyksiä ja toi mukanaan vaaratilanteitakin siinä määrin, että tuskin tätä toista kertaa tehdään.

Tällä kertaa näin.

Turnauksessa kokeiltiin myös ensi kerran kilpa- ja harrastesarjan väliin sijoittuvaa ”semi”-alkulohkoa. Tämä systeemi toimi varsin hyvin ja on takataskussa jatkoa ajatellen. Tulevia turnauksia ajatellen todettiin nyt, että jatkossa osallistujilta kyllä kysytään sarjatoive (kilpa/harraste), mutta se ei välttämättä toteudu. Toisin sanoen, mahdollisuus naulata itsensä ”ehdottomasti” jompaankumpaan (erityisesti kilpasarjaan) poistuu.

Jonna toimittaa pallon verkon yli alkulohkossa.

Väkeä riitti ja pelattiin peräti viiden tasoiset finaalit. Rentosarjassa Jonna Järvenkallas oli vielä kuuden pelatun erän jälkeen viidennellä sijalla, mutta veti loput viisi erää puhtain paperein ja kiilasi rakettimaisesti lohkon voittajaksi turvallisella erolla seuraaviin. Päivän Paras Höntsyhenki -pystin kuittasi Irkku Kuusirati-Mäkipää.

Harrastesarjassa Vili Keinänen hävisi ensimmäisen erän, mutta unohti sen jälkeen selkävaivansa ja voitti loput 10 erää marssien näin ylivoimaiseen lohkovoittoon. Harrasteen kakkoseksi kiilasi Sami Rantala ja jaetulla kolmossijalla olikin sitten jo tungosta.

Semi-lohkossa vaikutti ennen loppusuoraa siltä, että pokaalista taistelee kaksi peluria, jotka vieläpä olivat jännittävästi viimeisissä neljässä ottelussa eri puolilla. Nämä neljä matsia Riina Lempiälä vei 3-1 ja nousi selkeään lohkovoittoon ennen kilpakumppania Ari Nevalaista.

Alemmassa kilpalohkossa kisattiin lopulta siitä, kumpaan perheeseen lähtee tästä turnauksesta pojan lisäksi voittajana myös isä. Jari Rämö löi pöytään kovan loppukirin, mutta ei pystynyt saavuttamaan Tero Keinästä, joten Keinäsille lähti päivän ainoa tuplavoitto.

Matti nostaa ylemmän kilpasarjan pelissä.

Rämöt saivat hyvityksensä turnauksen ylimmässä finaalissa, jossa Teemu Rämö oli lopulta suorastaan hämmästyttävän ylivoimainen. Hän oli häviävällä puolella vain kahdesti pelatuissa 11 erässä, ja nämä hävitytkin erät hänen puolensa hävisi kahden pisteen erolla – joten Teemu keräsi pisteitä jokaisessa erässä, yhteensä huimat 25. Kakkoseksi niukasti ennen Juhani Luhtia kiilasi viime vuoden Iskuri-kokonaiskisan voittaja Minna Salmi. Kun hän oli samalla päivän paras nainen, jatketaan Iskuri-kisaa tilanteesta, jossa sekä Teemulla että Minnalla on molemmilla 70 pistettä.

Päivän pelisysteemistä ja pistelaskusta vielä pikku selvitys. Mukanahan oli tällä kertaa myös semi-alkulohko, josta oli mahdollista päätyä tasapuolisesti mihin tahansa finaaliin. Näin ollen pelisysteemi oli hieman tavallistakin monimutkaisempi. Kahdesta kilpa-alkulohkosta molemmista pääsi ylimpään kilpafinaaliin viisi peluria ja semi-lohkosta kaksi. Alempaan kilpafinaaliin puolestaan tuli kahdesta kilpalohkosta neljä, semistä kaksi ja lisäksi molempien harrastealkulohkojen ykköset. Semi-finaaliin tuli jokaisesta alkulohkosta kaksi peluria, harrastefinaaliin harrastealkulohkoista molemmista neljä, semistä kaksi sekä kilpalohkojen jumbot. Ja rentofinaaliin sitten harrastealkulohkojen loppupää + semi-lohkosta kaksi pelaajaa.

Jussi hakee vaikean pallon takakentältä komeasti kilpa-alkulohkossa.

Vuoden Iskuri -kokonaiskisa siis käynnistyi nyt, ja siihen sisältyvät kaikki taulukkomuodolla pelattavat tämän vuoden lentisturnauksemme, eli todennäköisesti vielä muutama sisäturnaus ja ainakin yksi ulkoturnaus kesällä. Iskuri-kisan pistelaskussa kilpasarjan jumboille eli harrastesarjaan pudonneille tuli viisi miinuspistettä, vastaavasti harrastesarjasta ylöspäin nousseille 10 (alempaan kilpasarjaan nousseet) tai 5 (semi-sarjaan nousseet) lisäpistettä. Lähtökohtaisestihan kilpasarjan voittaja sai 70, kakkonen 60, kolmonen 55, nelonen 50 ja loput aina yhden pisteen vähemmän kuin edellinen. Alempien finaalien voittajille ja parhaalle naiselle 10 lisäpistettä. Harrastesarjan voittaja kuittasi 45, kakkonen 40 ja loput aina yhden pisteen edellistä vähemmän. Rentosarjan voittaja kuittaa 10 lisäpistettä, harrastesarjan paras nainen viisi lisäpistettä. Harrastesarjasta aloittaneista huikean pistemäärän tällä kertaa kuittasi myös Katja Honkonen, joka voitti alkulohkonsa ja nousi alempaan kilpasarjaan (+10p) ja oli samalla harrastesarjasta aloittaneista paras nainen (+5p, yhteensä sijoituspisteiden kera peräti 50 pistettä.

Seuraavassa vielä tulokset sekä kilpa- että harrastesarjan kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja haluat tietää tarkan sijoituksesi tai Iskuri-pistemääräsi, niin kysele sitä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi .

Seuraava Höntsyn lentisturnaus pelataan todennäköisesti lauantaina 24.3. n. klo 9-15 kun vain pelipaikka löytyy. Tuolloin on vuorossa samantyyppinen turnaus kuin tammikuussa. Eli ei pelata taulukolla, vaikka yksilönä ilmoittaudutaankin, vaan kilpa- ja harrastesarjaan muodostetaan etukäteen mahdollisimman tasaiset joukkueet – ja koko päivä pelataan siis samassa joukkueessa. 

Kilpasarjan kärki

1.Teemu Rämö
2.Minna Salmi
3.Juhani Luhti
4.Antti Koskinen
5.Topias Rentola
5.Jussi Kuoppala

 

Harrastesarjan kärki

1.Vili Keinänen
2.Sami Rantala
3.Antti Lehtinen
3.Pasi Hätönen
3.Eija Kyllönen
3.Sari Syrjä

 

Vuoden Iskuri -kisan tilanne kärjen osalta:

1.Teemu Rämö70
1.Minna Salmi70
3.Juhani Luhti55
4.Tero Keinänen51
5.Antti Koskinen50
5.Katja Honkonen50
7.Topias Rentola49
7.Jussi Kuoppala49
9.Olli Kattilakoski47
9.Pete Huttunen47
11.Joonas Taipale45
12.Vili Keinänen45