Vuoden ekan lentisturnauksen tuloksia ja tunnelmia

Lauantaina 2.2.2019 pelattiin vuoden eka Höntsyn lentisturnaus ja samalla eka Vuoden Iskuri -osakilpailu. Isoimman pystin nappasi Jussi Leinonen.

Turnausvoittaja Jussi iskee palloa. Kuva: Susanna Kinnunen

Hieman poikkeuksellisesti tällä kertaa suosituin sarjatoive oli semi-sarja eikä kilpasarja kuten ”yleensä” (kilpasarja oli ykköstoiveena vain 14 pelurilla). Tästä syystä päädyttiin kokeilemaan aiemmasta poikkeavaa systeemiä, jossa jokainen alkulohko oli keskenään eritasoinen ja niistä oli eri määrä paikkoja eritasoisiin finaaleihin. Yhden kokeilun perusteella tämä vaikutti sinänsä toimivalta, mutta ei toisaalta ehkä merkittävästi paremmalta kuin ”tavallinenkaan” systeemi (kaksi kilpa- ja kaksi harrastealkulohkoa). Ilmassa oli joko talviväsymystä, tai sitten pallot elivät tavallista kauemmin, sillä loppumetreillä osallistujat tuntuivat keskimäärin väsyneemmiltä kuin yleensä…

Kilpasarjassa jännitys säilyi viimeiseen matsiin asti. Siinä Jussi Leinosen joukkue vei Teemu Rämön joukkuetta kolmen pisteen arvoisesti, ja näin Jussi nousi kilpasarjan voittajaksi 19 pisteellä. Kahden edellisvuoden Iskuri-kisan voittaja Minna Salmi oli pienen tauon jälkeen taas turnauksen paras nainen, tosin vain niukasti ennen Miia Vainiota.

Semi-sarjassa näytti pitkään siltä, että voiton vie sarjanousija Sami Rantala. Hänen pelinsä kuitenkin hyytyi kahdessa viimeisessä matsissa, ja takaa nousi muutama peluri ohi, näistä Mikko Lehto nappasi pystin takanreunalle.

Tässä jonkin verran videotunnelmia turnauksesta. Osan näistä videoista, samoin kuin tämän artikkelin lopussa olevan kuvakavalkadin, on ystävällisesti kuvannut Susanna Kinnunen (kiitos!). Videolle on tarttunut mm. turnauksen tarkin syöttö hidastettuna…

Muiden turnaus oli jo päättynyt, kun harrastesarjan pelurit vielä selvittelivät välejään. 11 ottelua ei siihen hommaan riittänyt – mainittakoon, että neljän viimeisen matsin uskomattomalla kirillä Minna Rönkä nousi aivan finaalivoiton kantaan 18 pisteellä. Pisteen Minnaa enemmän keräsivät Ilpo Virkki ja Antti Lehtinen. Heidän keskinäinen paremmuutensa selvisi vasta ratko-ottelussa, jonka vie nimiinsä Antti – joka muuten on laatinut turnauksissa käytettävät taulukot (kiitos!). Harrastesarjaan meni myös päivän Paras Höntsyhenki -pysti, jonka nappasi Jyri Hömmö.

Myös rentosarjassa voittaja selvisi vasta viimeisessä pelissä – ja siinäkin pienimmällä mahdollisella eli 2 p erolla. Reima Nieminen jäi lopulta nuolemaan näppejään 18 pisteellä kun Helena Huhtala pokkasi finaalivoiton 19 pisteellä.

Alla vielä terävimmän kärjen järjestys ja Iskuri-pisteet. Mikäli sijoituit alemmaksi ja olet kiinnostunut tietämään tarkan tuloksen (tai esim. kumpi kaveruksista voitti), kysy sitä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi .

1.Jussi Leinonen100
2.Teemu Rämö90
3.Jari Rämö85
4.Anssi Tikkanen80
4.Jarkko Leivo80
6.Janne Pellikainen78
6.Matti Hautere78
8.Minna Salmi86

Kiitokset kaikille jälleen yhdestä mukavasta turnauksesta! Seuraavan kerran pelataan Vuoreksen palloiluhallilla lauantaina 16.3. – silloin joukkueturnauksena. Toisin sanoen ilmoittaudutaan yksilönä, ja muodostamme etukäteen mahdollisimman tasaiset joukkueet, joilla sitten pelataan koko päivä. Ilmoittautuminen avataan noin kuukautta ennen turnausta. Tervetuloa!

Kuvakavalkadia turnauksesta, kuvat Susanna Kinnunen:

Höntsy-Smurffien kokoontumisajot verkolla semi-sarjassa. Mikko on harjoitellut paljon näyttääkseen hypätessään Johanna V:ltä.
Ilkka ei yletä palloon.
Ismo ottaa palloa korvista kiinni ja heittää sen torjunnan yli.
Kalle näyttää noston mallia.
Kuvan perusteella Mikko suunnittelee ”Sameja”.
Pojat luottavat hienosti siihen, että Petra nostaa.
Pojat seuraavat hienosti katseella, kun Eve hakee pallon lattiasta.
Reima laittaa palloa ruutuun.
Teemu ja Janne toivovat hyvin aktiivisesti, että kameran suunnasta joku tulisi pelaamaan palloa.
Tiukka pistelasku meneillään.
Vastustajan psyykkausyritys on käynnissä.
Jarkko asettaa tylysti ”räystään” Matin yläpuolelle.