Minnasta taas Vuoden Iskuri! Lentisturnauksen tulokset.

Viime sunnuntaina pelattiin Höntsyn vuoden 2018 viimeinen lentisturnaus. Hyvin väkeä ja mukavat pelit saatiin poikkeuksellisesta ajankohdasta huolimatta. Turnauksessa ratkesi myös koko vuoden käynnissä ollut Vuoden Iskuri -kisa, sen vei äärimmäisen niukalla marginaalilla edellisvuoden voittoaan puolustanut Minna Salmi.

Harraste-alkulohkossa syöttö ilmassa, Maire valmistautuu nostamaan.

Kaukajärvellä pelattiin kolmessa eritasoisessa (harraste-semi-kilpa) alkulohkossa. Näiden välillä oli puolivälissä jonkin verran liikettä – osa nousuun oikeutetuista ei tätä oikeuttaan kuitenkaan käyttänyt, vaan tehtiin vaihtokauppoja, jotta saatiin iltapäiväksikin tasaiset pelit. Vuoden Iskuri -pistelaskussa lohkonoususta sai viisi pluspistettä ja putoamisesta viisi miinusta – näihin eivät vaihtokaupat vaikuttaneet.

Tälläkin tavalla turnaus sujui mukavissa merkeissä ja kaikille tuli paljon pelejä pääsääntöisesti heille sopivalla tasolla. ”Paljon pelejä” tarkoitti tällä kertaa kahtakymmentäneljää 13 p erää per nuppi, jatkopallot ja mahdolliset ratkopelit päälle. Normaaliksi 25 p lentiseriksi muunnettuna siis työsarkaa riitti 12,5 erän verran. Kaikki jaksoivat sen hienosti loppuun asti ja loukkaantumisiltakin vältyttiin. Tässä näytteeksi yksi pallo harrastealkulohkosta

Rentosarjassa taisteltiin hyvin tiukasti loppuun asti. Viimeisessä varsinaisessa ottelussa Kimmo Uutelan joukkue voitti pienimmällä mahdollisella erolla Henri Mäkelän joukkueen, ja molemmat päätyivät 20 pisteeseen. Tarvittiin ratkopeli, jossa Kimmon joukkue oli vahvempi ja näin rentosarjan voittopokaali päätyi hänen vitriinikaappiinsa.

Harrastefinaalissa Petteri nostaa.

Keskimmäisessä eli harrastesarjassa nähtiin varmaankin päivän tylyin yksittäinen erä (Riinan syöttöputkella pätkimä 13-1) ja lisäksi loppusarjojen tasaisimmat ja pisimmät taistot. Vaikka harrastesarja piti vain kaksi lyhyttä taukoa, oli se käynnissä vielä pitkän tovin muiden sarjojen päätyttyä. Eniten pisteitä sarjassa keräsi kilpasarjasta vapaaehtoisesti alemmaksi pudottautunut Vili Keinänen ja tästä syystä varsinainen sarjavoitto meni taulukkoturnausten ensikertalaiselle Mira Heinoselle. Harrastesarjasta löytyi  myös päivän Paras Höntsyhenki -pokaalin saaja, aina mukava pelitoveri Reima Nieminen.

Kilpasarja osoitti jälleen kerran, että pallo on pyöreä ja taulukkopeli arvaamatonta. Erittäin tiukasta kilpa-alkulohkosta oli moni peluri tippumassa harrastesarjaan. Yksi heistä oli Anssi Tikkanen, joka kuitenkin sai paikan kilpasarjassa aiemmin puheena olleiden vaihtokauppojen seurauksena. Ehkä putoamisuhasta säikähtäneenä Anssi laittoi iltapäiväksi täysin toisenlaisen vaihteen silmään ja pelasi kilpasarjan läpi häviten ainoastaan yhden erän. Turnausvoitto meni Anssille lopulta harvinaisen ylivoimaisesti 26 pisteellä, kun hopeasijalla ollut Juho Markkula keräsi 18 pistettä. Turnauksen paras nainen oli tällä kertaa Höntsyn oma tyttö Anna Lehto, joka keräsi kilpafinaalissa 14 pistettä ja oli jaetulla 7. sijalla.

Semi-alkulohkossa Johanna passaa.

Kaikki vuoden 2018 taulukkoturnaukset muodostivat yhdessä Vuoden Iskuri -kilpailun, jossa kunkin turnauksen sijoituksista sai kokonaiskisaan pisteitä. Ennen viimeistä osakilpailua vuoden 2016 kokonaiskisan voittaneella Teemu Rämöllä oli 222 ja vuoden 2017 mestaruutta puolustaneella Minna Salmella 219 pistettä.

Vuoden viimeinen turnaus oli molemmille poikkeuksellisen vaikea – ehkä kokonaiskisan paineet vaikuttivat? Kumpikin ansaitsi kuitenkin alkulohkosta paikan kilpafinaalissa, ja siten ratkaisu jäi iltapäivän varaan. Teemu pelasi lopulta koko vuoden heikoimman turneensa, ja kuittasi kilpafinaalin viimeisenä 40 Iskuri-pistettä. Minna ei pärjännyt kovin paljon, mutta kuitenkin ratkaisevasti paremmin: kymmenes sija ja 44 Iskuri-pistettä. Näin Minna meni yhdellä pisteellä Teemun ohi ja on nyt kahden peräkkäisen vuoden Iskuri-voittaja. Melkoinen saavutus!

Alla olevassa videossa päivän kärkihenkilöt toiminnassa verkon takana. Keskellä näytteitä tuplamestaruuden arvoisista passeistaan jakaa Minna, vasemmalta 2-paikalta (!) iskee niukasti hänelle Iskuri-kisassa toiseksi jäänyt Teemu ja oikealla 4-paikalla puolestaan päivän turnausvoittaja Anssi. Yhdessä kolmikko tekee tästä pisteestä aika selvää jälkeä.

Kaksikon erittäin tiukkaa kisaa kuvaa sekin, että myös kilpafinaali-iltapäivän taulukossa yksi piste sinne tai tänne olisi voinut muuttaa kaksikon välisen järjestyksen. Tähän olisi riittänyt jopa se, että joku jaetulle 11. sijalle sijoittuneista olisi menettänyt yhden pisteen ja pudonnut samaan pistemäärään Teemun kanssa, jolloin Teemun sijoitus olisi ollut jaettu 13. sija, pisteitä 41 ja tasoihin Minnan kanssa…

Kilpafinaalissa turnausvoittaja Anssi antaa Mikasalle kyytiä.

Kaksikosta molemmat kuittasivat vähintään 40 pistettä joka turnauksesta. Teemulla tämä heikoin päivä osui viimeiseen turnaukseen, Minnalla taas kesän ulkoturnaukseen, jossa hänet ”pelasti” turnauksen pieni osallistujamäärä, jonka johdosta alemmaksi sijoittuneidenkaan pisteet eivät pudonneet kovin alas.

Tuttuun tapaan julkaisemme alla sekä turnauksen että Iskuri-kisan tulokset kärkipään osalta. Mikäli sijoituit jommassakummassa alemmaksi ja olet kiinnostunut tietämään tarkan sijoituksesi, voit kysellä sitä sähköpostilla.

Iskuri-kisan tuloslistasta löytyy kaikkineen 96 nimeä, eli niin moni osallistui viime vuoden aikana vähintään yhteen Höntsyn taulukkoturnaukseen. Johonkin Höntsyn turnaukseen osallistuneita oli vielä selvästi tätä enemmän, koska viime vuoden aikana pelattiin myös neljä turnausta uudella ”koko päivä samalla joukkueella” -formaatilla. Lentopallo tuntuu kiinnostavan ihmisiä mukavasti! Kiitokset kaikille vuoden 2018 kiertueesta. Vuoden 2019 kevään turnauspäiviä ilmoitetaan aivan pian – todennäköisimmin turnausvuosi avataan 26.1. tai 2.2.

Lentisturnaus 30.12.2018 tulokset kärjen osalta:

1.Anssi Tikkanen
2.Juho Markkula
3.Jussi Kuoppala
3.Jari Rämö
5.Mitja Ohtola
5.Jussi Kareinen
7.Erkki Huhta
7.Lauri Haverinen
7.Anna Lehto
10.Minna Salmi
11.Riku Savonen
11.Väinö Niemi
11.Ismo Kivelä
14.Teemu Rämö

 

Vuoden Iskuri -kokonaiskisan 15 parasta:

1.Minna Salmi263
2.Teemu Rämö262
3.Anssi Tikkanen202
4.Ilkka Virjo189
5.Janne Pellikainen180
6.Mika Vanhala169
7.Minna Veikkola163
8.Juho Markkula158
9.Pete Huttunen152
10.Vili Keinänen145
11.Petteri Vaittinen144
12.Jarkko Leivo143
12.Juhani Luhti143
12.Jussi Kuoppala143
15.Kimmo Uutela142