Yösäbä 2018 -raporttia

Viime lauantaina pelattiin Raholassa säbävuoden kohokohta, Oxdog-Yösäbä 2018. Tiukoissa sarjoissa & rankkarikisassa kisattiin sekä pokaaleista, maineesta, kunniasta että Oxdog-tuotepalkinnoista. Voittajia saatiin yön mittaan koko liuta!

Rankkarikisassa vastakkain turnauksen voittanut Tero R ja rankkarikisan paras molari Niko V.
Rankkarikisassa vastakkain turnauksen voittanut Tero R ja rankkarikisan paras molari Niko V.

Yöllä pelaaminen on hauskaa! Jossain vaiheessa turnauksesta tulee oma kuplansa – kaikki muut ovat nukkumassa, ja täällä me vain pelataan. Tänä vuonna jokaiseen Yösäbän alkulohkoon tuli 12 kenttäpelaajaa ja kaksi maalivahtia, eli yhteensä 36+6 osallistujaa. Kussakin alkulohkossa pelattiin 12 x 4 min ottelut, joiden jälkeen siirryttiin kolmeen eritasoiseen finaalilohkoon ja toistettiin sama (tosin kilpafinaalissa oli vähän pidemmät erät).

Alkulokojen aikana oli karsittu osallistujat rankkarikisafinaaliin, jota jouduttiin laukomaan useampi kierros, ennen kuin voittajat olivat selvillä. Kenttäpelaajien ”Rankkarivirtuoosi”-pystin ja komean Oxdog-pipan pokkasi itselleen Toni Hertell, jonka taidonnäyte tässä:

Molarien puolella taisto oli tiukkaa, mutta lopulta ”Rankkarimuuri”-pystin pipoineen valloitti kaikille Höntsy-säbääjille tuttu Niko Vaittinen.

Rankkarikisan jälkeen siirryttiin finaalien pariin. Kenttäpelaajien sijoittelu kolmeen finaalilohkoon oli helppoa: kärjestä neljä kilpafinaaliin, seuraavat neljä harrastefinaaliin ja loput neljä rentofinaaliin. Molareiden kohdalla tämä oli vähän hankalampaa, koska kisassa oli kolme alkulohkoa.

Rankkarikisan voittajalla taas pallo verkossa.

Etukäteen päätettiin, että jatkopaikat määräytyisivät suoraan kerättyjen pisteiden perusteella, ts. kaksi ylivoimaisimmin alkulohkon toisen molarin voittanutta pääsisivät kilpasarjaan. Nämä molarit olivat Niko V ja Lassi Hakala. Aleksi Malm ja Saara Airaksinen pelasivat niin tasaisen alkulohkon, että saivat ottaa toisistaan revanssin harrastesarjan molareina. Siinäkin ratkaisu jäi viimeiseen matsiin, ja Saara oli lopulta lohkon molareista parempi yhden pisteen erolla (13-12).

Rentosarjassa taistelu voitosta oli tiukkaa, ja ennen paria viimeistä erää pokaalissa ja Oxdog-repussa oli vahvimmin kiinni Joona Niemelä. Joonan huilivuoron aikana Kimmo Lampimäen joukkue kuitenkin nappasi ylivoimaisesta voitosta kolme pistettä ja siirtyi pisteellä Joonan ohi. Viimeisessä matsissa herrat olivat eri puolilla, mutta kun se päättyi tasuriin nappasi Kimmo rentosarjan voiton. Rentosarjasta valittiin myös päivän Paras Höntsyhenki -pelaaja, Paula Paavilainen. Rentosarjan molarien taiston vei ylivoimaisesti Janne Roikonen.

Harrastesarjassa myös kenttäpelaajien taiston ratkaisu jäi viimeisiin peleihin. Kaksi viimeistä ottelua päättyivät kuitenkin tiukkojen taistojen jälkeen tasan, ja sitä ennen hankitun yhden pisteen johdon turvin harrastesarjan voittopystin & Oxdog-repun vei Tomi Lehtonen, joka iskee tässä maalin:

Kilpasarjassa Jussi katsoo, mihin pallon laittaisi.

Kilpasarjassakin sekä molarien että kenttäpelaajien lopulliset ratkaisut jäivät viimeisen matsin varaan. Tommi Määttä olisi tarvinnut matsista voiton noustakseen turnausvoittoon, mutta Tero Rautiaisen joukkue taisteli ottelusta tasurin, ja näin turnausvoitto Terolle. Itse asiassa Teron joukkue oli erittäin lähellä iskeä maalin ottelun viimeisillä sekunneilla, ja se taas olisi nostanut Niko Vaittisen tasapisteisiin toisen puolen molarin Lassi Hakalan kanssa.

Kun maalia ei syntynyt, nähtiin niinkin kummallinen ratkaisu, ettei turnauksessa missään vaiheessa tarvittu mitään ratkopelejä. Paras Maalivahti -pystin ja Oxdog-repun pokkasi siis Lassi Hakala ja Mestari-pystin reppuineen Tero Rautiainen. Parhaiten sijoittuneen naisen pystin sai Eveliina Salonen.Tässä vielä pikku pätkä peliä kilpasarjasta:

Oxdogin lahjoittamista hienoista tuotepalkinnoista vielä arvottiin yski reppu & pipo -setti kaikkien osallistuniden kesken. Sen voitti Virpi Heikkinen.

Kiitos kaikille hyvistä & hyvähenkisistä peleistä ja Oxdogille erityiskiitos palkinnoista! Alla vielä kilpasarjan tarkemmat tulokset (mukana loppusarjan pisteet). Jos sijoituit alemmaksi ja olet kiinnostunut tarkasta sijoituksestasi, voit kysyä sitä sähköpostilla.

Kilpasarjan tulokset

1.Tero Rautiainen15
2.Eppu Kiiskilä14
2.Tommi Määttä14
4.Severi Savolainen13
4.Jone Lehtonen13
4.Eero Suvela13
7.Jussi Lammi12
8.Kari Ahtiala10
9.Eveliina Salonen9
10.Aapo Suvela7
11.Tomi Vesola6
12.Jussi Isosaari4