Ajatuksia syysohjelmasta

Höntsyn syysohjelma 29.8. alkaen on nyt valmis ja julkistettu. Olen siihen kohtalaisen tyytyväinen. Yksi iso ja yksi pienempi puute löytyy, näitä pyritään korjaamaan syksyn mittaan.

2fbmainos-lentisEnsimmäisenä pistää silmään, että tässä ohjelmassa on aivan tajuton määrä lentopalloa. Tämä vielä korostuu, kun otetaan huomioon, että kolmella lentopallojoukkueellamme on myös neljä salivuoroa joita ei edes ole merkattu viikko-ohjelmaan. Vieraspelit päälle, ja vielä lentopallokoulukin on tyrkyllä.

Tämä kertoo tietenkin lentopallon noususta erittäin vahvaan asemaan Höntsyssä – lähellä on, että se olisi jopa ykköslajimme ennen perinteistä säbää/sählyä. Lentisvuorojen määrä (suhteessa sählyyn) kertoo kuitenkin monesta muustakin asiasta: a) lentisväen aktiivisuudesta, heidän keskuudestaan on saatu tälle kaudelle ennätysmäärä harrastevetäjiä, joita ilman tämä kattaus ei olisi mahdollinen. b) Lentopallon luonteesta tällä tasolla fyysisesti hieman kevyempänä lajina, ts.  suhteessa useampi harrastaa sitä monta kertaa viikossa. Sekä c) siitä, että lentopallossa toimivia saleja on helpompi löytää kuin sählysaleja.

1fbmainos-sahlyUseimmat lentissalimme ovat nimittäin sellaisia, ettei niissä pelattava sählyvuoro nousisi kovinkaan suosituksi. Tässä suhteessa paras (Etelä-Hervanta) on sellainen, ettei siellä olevia vuorojamme ole järkeä vaihtaa sählylle, koska lähes samaan aikaan on sählyvuoro paremmassa salissa (Pohjois-Hervanta) aivan kivenheiton päässä.

Olen iloinen, että eritasoisia lentisvuoroja voidaan tarjota näin kattavasti eri puolilla. Samalla vähän hirvittää, löytyykö kaikille pelaajia. Tämän näyttää alkusyksy, ja uskon että ensi viikolla julkistettava uusien Höntsypassien hinnoittelumalli auttaa asiassa.

2fbmainos-futsal22.8. julkistetaan siis uudenlaiset Höntsypassit. Kuten nokkelimmat ovat jo ehtineet huomata, niissä tulee olemaan perus-passi (joka sisältää kaiken muun) ja plus-passi (sisältäen lisäksi kalleimmat kenttävuoromme eli Raholan säbävuorot). Uskon, että tuote on monen mielestä houkutteleva. Tarkoitus on saada tällä hinnoittelumallilla nostettua passilaisten osuutta kaikista kävijöistä, ja siten enemmän ennustettavaa ja tasaista rahoitusta firmalle. Vanhojen passilaisten ei kannata panikoida: oman passin suhteen mikään ei välittömästi muutu, ja asiat voi halutessaan pitää täysin ennallaan vielä pitkään.

Säbä- ja sählyrintamalla on ohjelman isoin puute. Voimme tarjota säbää Raholassa joka arkipäivä, mikä on iloinen asia. On myös hyvä, että olemme saaneet pitää suositut Ristinarkun (ti) ja Pohjois-Hervannan (to, su) pelivuorot. Säbää/sählyä muualta kuin Raholasta – ja aivan erityisesti Itä-Tampereelta – pitää kuitenkin pikimmiten saada hommattua vuorokalenteriin lisää. Olemme taatusti kytiksellä, mikäli sieltä suunnalta jotakin sopivaa vapautuu. Saatammepa kokeilla pitkästä aikaa jotain pikkusaliakin, mikäli ei isompia vapaudu.

1fbmainos-korisFutis jatkuu kesäohjelman mallisesti, kunnes Kaupin tekonurmet menevät remonttiin 19.9. alkaen. Tuolloin siirrymme sisätiloihin futsalia pelaamaan, ja vuorot ovat viime vuodelta tutut. Tässä on se pienempi puute: toivon, että löydämme vielä neljännen hyvän futsal-vuoron, mieluusti alkuviikon prime-timeen (johon torstain klo 16 vuoroa ei aivan täysin voi laskea).

Koripallossa meillä on tarjota kaksi hyvää vuoroa. Kaarilan sali (torstai) on hyvä, ja Tesoman koulun alasali (maanantai) todella hyvä. Viimemainitun saannista saamme varmasti kiittää Tesoman uuden palloiluhallin valmistumista (kiitos!). Puitteet ovat siis kunnossa, ja kaksi viikoittaista vuoroa vastaa hyvin käsitystäni lajin harrastajamääristä Höntsyssä tällä hetkellä. Toki, jos nämä vuorot pullistelevat, niin lisääkin voidaan hankkia.

1fbmainos-perhesahlySitten on vielä perhesähly, jota pelataan Kaarilassa maanantaisin klo 18. Tarjoamme tätä pelimuotoa mieluusti, ja viime vuosina väkeä on talvikaudella riittänyt yhteen viikoittaiseen vuoroon. Enemmänkin on mahdollista järjestää, mutta katsotaan ensin, miten tämä yksi vuoro lähtee liikenteeseen.

Syyskauden alkuun vielä vajaa parisen viikkoa, sitä ennen tervetuloa peleihin elokuun lopun ohjelman mukaisesti.