Höntsyltä joululahja Etsivän työn verkostolle

Tänä jouluna Höntsy pyrkii tuomaan joulumieltä moniin sellaisiinkin koteihin, joilla ei yleensä ole normaalihintaisiin lippuihimme varaa. Höntsystipendien haku on käynnissä vielä vajaan viikon verran. Lisäksi lahjoitimme kasan kertalippuja Tampereen etsivän työn verkostolle.

Jouluiloa lähdössä matkaan.
Jouluiloa lähdössä matkaan.

Syrjäytymisen vastainen työ on keskeinen osa Höntsyn ideologiaa. Osallistumiselle on matala kynnys ja kaikki pyritään ottamaan kannustaen aktiivisesti mukaan peliin. Tavallaanhan Höntsyn toiminta on vastakohta takavuosien ”kunkkujaolle”, jossa aina samat tyypit saivat kokea tulevansa valituksi viimeisenä. Meillä jokaisella on samanlainen oikeus osallistua peliin, ja samalla velvollisuus ottaa muut huomioon.

Tästä syystä lähdimme iloisin mielin mukaan, kun meille tarjoutui tilaisuus tehdä joululahjoitus Tampereen etsivän työn verkostolle. Etsivän työn tarkoituksena on auttaa syrjäytymisvaarassa olevia ja syrjäytyneitä nuoria ja nuoria aikuisia.

Eräänä marraskuisena päivänä tapahtui niin, että keskinäinen vakuutusyhtiö Turva oli päättänyt lahjoittaa verkostolle jouluksi yli 500 tunnin verran liikunta- ja kulttuuripalveluja vuodelle 2017, vähintään tunti per verkoston asiakas. Tarkoituksena on, että varatonkin pääsisi välillä poistumaan kotoaan ja tapaamaan ihmisiä mukavissa, päihteettömissä merkeissä.

Osaksi lahjoitusta Höntsyltä haluttiin ostaa 40 kpl kertalippuja. Kun näin hyvä asia sattui eteen ja joulukin oli sopivasti tulossa, lähdimme mielihyvin mukaan ja lahjoitimme noiden lippujen lisäksi toisen mokoman itse. Näin oma rikkamme rokassa on tuon 40 kertalipun suuruinen lahjoitus.

Kun lähdetään ihmisiä jollakin tavoin auttamaan, on usein tehtävä valinta. Halutaanko auttaa mahdollisimman montaa, vai halutaanko toisaalta, että apu on todella merkittävää niille, jotka sen saavat. Höntsyn tarkoitus on tänä vuonna tehdä vähän molempia. Etsivän työn verkoston lahjoitus on luonteeltaan sellainen, että pyrimme ilahduttamaan mahdollisimman monia.

Haussa olevat Höntsystipendit puolestaan on suunniteltu nimenomaan niin, että saajaa pystytään auttamaan koko vuoden 2017 ajan. Kokonainen vuosi iloista, terveellistä ja sosiaalista Höntsyä voi olla asia, joka todella auttaa saajaa elämässä eteenpäin. Mikäli sinä tai ystäväsi / tuttavasi olisit etuhintaisen Höntsypassin tarpeessa, käy rohkeasti täyttämässä hakemus Höntsystipendi-sivulla tai vinkkaa asiasta eteenpäin!

Oikein hyvää joulun odotusta kaikille!