Höntsyn Superlauantai: raporttia

Viime lauantaina oli Höntsyssä upea päivä: aluksi tehtiin turnausten / yksittäisen tapahtuman kävijäennätys ja heti perään iltahöntsyissä sama juttu. Kiitos kaikille mukana olleille! Bilerintamallahan tämä oli vasta lämmittelyä, sillä syksyllä ovat luvassa varsinaiset Höntsyn 10-vuotisjuhlat. Alempana raporttia myös lentisturnauksesta & tietoa ja ilmoittautumislinkki seuraaviin turnajaisiin. 

Väkeä piisasi Wanhassa Tapissa niin paljon ettei yhteen kuvaan mahtunut.

Mitä eroa on tieliikenteessä keltaisella ja valkoisella sulkuviivalla? Tamperelaiset seurat, jotka ovat voittaneet jääkiekon Suomen mestaruuden naisten sarjassa? Mikä on liikevaihdolla mitaten maailman suurin yritys? Muun muassa näitä kysymyksiä pohti yli 50-päinen höntsärijoukko Wanhassa Tapissa viime lauantaina Höntsyn jo perinteeksi muodostuneessa satunnaisin joukkuein käytävässä tietovisassa. Näin montaa (12) joukkuetta ei visassa ole ollut koskaan aiemmin!

Tilaisuus oli todella mukava ja lämminhenkinen, ja uskonpa että moni sai lauantaina uusia ystäviä kanssapelaajista. Perinteisiä ”tule sinä futsaliin niin minä tulen lentikseen” -tyyppisiä vaihtokauppojakin tehtiin. Täytyy tosin huomauttaa, että jostain syystä ihan kaikkia ”aivan taatusti tulen huomenna pelaamaan” -tyyppejä ei sunnuntaina kentällä näkynyt…

Näillä bileillä avattiin Höntsyn 10-vuotisjuhlavuosi. Virallisesti kymmenen vuotta Höntsyä tulee täyteen 4.10.2020, ja jossain siinä nurkilla on tarkoitus järjestää isot 10-vuotisjuhlat, joissa toivottavasti nähdään vielä selvästi näitä lämppäribileitä isompi osallistujamäärä.

Lisää porukkaa…

Juhlissa jaettiin tuttuun tapaan myös kausipalkintoja. Koska pikkujoulukausi meni meiltä vähän ohi, olivat vuorossa vuoden 2019 palkinnot, ja ne tämän vuoden Oscarit jaetaan sitten syksyllä.

Aiempien vuosien voittajat voit tsekata Kausipalkinnot ja muut tunnustukset -sivulta. Huom! HöntsyVauva-osiota emme ole päivittäneet pitkään aikaan, vaikka tiedämme, että niitä vauvoja putkahtelee aina silloin tällöin. Tiedä vaikka lauantaina olisi taas joku pariskunta syntynyt… Valitettavasti tiedot eivät siirry suoraan väestörekisteristä meille, joten pistäkäähän sähköpostilla niin saadaan tiedot kohdalleen!

Höntsyn Hymypoika 2019 Raino Pikkarainen ei esittelyä kaipaa; muistini mukaan hän on hyvänä kanssahöntsärinä ollut ehdolla palkintoon suurin piirtein joka vuosi aina vuodesta 2012 alkaen jolloin näitä alettiin jakaa.

Höntsyn Hymytyttö -pystillä palkittiin puolestaan aina aurinkoinen Lidia Lipke. Sisupussi-Oscar jaettiin tällä kertaa periksiantamattoman pelityylin perusteella. Riku Savonen taistelee pallosta vielä muiden lopetettua, käytyä suihkussa ja mentyä kotiin, ja hän oli varmaan taistelemassa jostain pallosta jossain myös iltahöntsyjen aikaan.

Tällaisia kannettiin ylpeästi Tampereen yössä

Possu-Oscar-palkinto on joka vuosi tietyllä tavalla vaikein ja jännittävin jaettava, eikä ehdokkaita välttämättä ole muiden kategorioiden tapaan ihan jonoksi asti. Tänä vuonna tehtiin ensimmäistä kertaa ratkaisu jakaa palkinto; sen saivat lentopallokaksoset / LakuShot-duo / Bat & Ryyd Ismo Kivelä ja Teppei Morimoto.

Erittäin paljon onnea kaikille palkituille, ja sitten ei muuta kuin katseet kohti tämän vuoden Oscareita, joihin oikeuttavia suorituksia tehdään pelikentillä ihan joka päivä…

Iltahöntsyt jatkuivat mukavasti pitkälle sunnuntain puolelle ja tuntui, että porukka viihtyi erinomaisesti. Jaa nin se visa? Keltainen sulkuviiva erottaa eri suuntiin meneviä kaistoja, valkoinen on samansuuntaisten välissä. Naisten SM-kultaa kiekossa on tamperelaisista saavuttanut vain Ilves (10 kertaa). Vuodesta 2014 alkaen maailman suurin yritys liikevaihdolla mitaten on ollut Walmart.

Lentisturnauksessa tiukkaa vääntöä

Aiemmin päivällä pelattiin lentopalloturnaus peräti 72 pelaajan voimin. Enempää ei olisi tuon salivarauksen (9.30-17) puitteisiin mahtunutkaan, ja kyseessähän on lentisturnausten, kaikkien muidenkin turnausten ja ylipäätään yksittäisen Höntsy-tapahtuman kävijäennätys.

Höntsyn turnausten suosion yksi salaisuus on varmasti se, että niissä pääsee varmasti aina pelaamaan kyllikseen menestyksestä riippumatta, ja siitä emme halua tinkiä vaikka väkeä tulisi mukaan enemmänkin. Mikäli tulevaisuudessa tulijoita on tätä enemmän, on toki mahdollista että sarjat pelaavat eri aikoihin (esim. salivaraus 10-20 ja sinä aikana sarjojen aloitukset porrastetusti). Näin tehtiin osittain jo nyt, sillä semi-sarja avasi turnauksen pelaamalla kaksi kierrosta peräkkäin ja päivän päätteeksi kilpasarja teki samoin.

Turnaus pelattiin siis samoilla joukkueilla alusta loppuun. Joukkueet oli pyritty laatimaan mahdollisimman tasaväkisiksi. Tämän suhteen oli ilmassa tavallista enemmän haastetta, sillä mukana oli reilusti yli 10 peluria, joita emme olleet kentillä koskaan nähneet. Kaukaisin tulija matkusti turnausta varten Oulusta saakka!

Ainakin semi-sarjan puolella tasaisten jakojen tekeminen onnistui ihan kohtalaisesti. Jokaisessa ottelussa pelattiin kaksi erää 21 pisteeseen, ja kun kaksi täyttä kierrosta (yht. 6 ottelua) oli pelattu, olivat kaikki pelit päättyneet 1-1. Tässä pikku näyte semi-sarjan pelistä, vastakkain ovat tällä puolella verkkoa tuleva mestari Eppu Normaali ja toisella puolella pronssiporukka Popeda. Tämän matsin Eput veivät 2-0 (21-18, 21-16).

Tämän jälkeen alkoi eroja joukkueiden välillä syntyä, mutta loppuratkaisut jäivät aivan viimeiselle kierrokselle, ja kultamitalin kuittasi lopulta Eppu Normaali (Maire V, Anne M, Sanna K, Matti S, Pasi H, Mikko H) suorastaan katkeralta tuntuvan pienellä erolla ennen Nirvanaa (Eina K, Eija K, Marko H, Freddy A, Markku P, Sami L). Turnauksessahan ei pudotuspelejä pelattu, ainoastaan kuuden joukkueen täysi sarja. Eput ja Nirvana keräsivät molemmat 9 pistettä, ja seuraavana ratkaisijana oli keskinäinen ottelu, joka päättyi 1-1, kuitenkin eka erä Nirvanalle 10-21 ja toka Epuille 21-9, eli Eppujen piste-ero keskinäisestä ottelusta oli yhden (1) pisteen positiivinen.

Semi-sarjan pronssille kiilasi viimeisellä kierroksella upean taisteluvoiton ottanut Popeda (Satu K, Nina H, Sanna S, Mika N, Roberto M, Phat L). Muut sijat: 4. Queen, 5. The Beatles, 6. Iron Maiden.

Koko päivän ja illan ehkä arvoituksellisimmassa muuvissa Tero Javanainen lahjoitti turnaukseen henkilökohtaisina palkintoina jaettavaksi kolme Kultaista Tarjotinta. Näistä kaksi jaettiin Semi-sarjan kesken ja palkittuina olivat Freddy Arias & Katja Honkonen.

Kilpasarjan puolella meille tuntemattomien pelaajien sijoittelu ei ehkä onnistunut aivan yhtä hyvin (tasaisesti), ja joukkueiden välille tulikin isommat erot kuin semi-sarjassa. Myös kilpasarjan pelit menivät ristiin ja jokainen joukkue napsi pisteitä, mutta voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä, sillä Makkaraperunat (Asko N, Aleksi P, Jari R, Miia V, Ilpo V, Jone V) nappasi neljä suoraa voittoa viidestä pelistä. Tässä pikku pätkä kilpasarjasta: verkon tällä puolella juurikin kultajoukkue Makkaraperunat, vastassa viimeiseksi jäänyt Kaikki Mausteet.

Hopealle taisteli Iso Iskender (Kasperi K / loukkaantumisen jälkeen Jonna J, Pertti L, Jenna P, Reima N, Anssi T, Jarkko L), joka ainoana ei hävinnyt yhtään peliä nollille ja samoin ainoana kellisti Makkaraperunat. Pronssia sai kahdeksalla pisteellä Pizza Americana (Jussi K, Tero Y, Jussi U, Pasi H, Lauri H, Raino P). Muut sijat 4. Munalla vai rahalla, 5. Kuuma koira ja 6. Kaikki mausteet. Kilpasarjan puolella Kultaisen Tarjottimen kuittasi voittajajoukkueen Miia Vainio.

Huikeasta kävijämäärästä huolimatta turnaus eteni erittäin hienosti kutakuinkin aikataulussa ja oli juuri sellainen kuin Höntsy-turnauksen kuuluukin olla: kovaa mutta sopuisaa vääntöä & hiki tulee taatusti kaikille. Todella suuret kiitokset kaikille osallistuneille, tuomaroineille ja järjestelyissä auttaneille!

Seuraava Höntsyn lentopalloturnaus pelataan lauantaina 7.3 Vuoreksen koulun palloiluhallissa. Tuolloin pelataan taulukkopeliä, eli pyöritetään jatkuvasti vaihtuvia jakoja. Samalla alkavat Vuoden Iskuri 2020 (kilpasarja) & uutuutena Vuoden Peippaaja 2020 (muut sarjat) -kisat, joissa kukin tänä vuonna pelattava taulukkoturnaus toimii osakilpailuna.

Ilmoittautuminen turnaukseen aukeaa NYT: ilmoittautumislomakkeeseen tästä.

Jos haluat lisätietoja siitä, miten taulukko- / joukkueturnaukset toimivat ja eroavat toisistaan, niin tsekkaa tämä linkki.