Kauppakamarista Norsupallomestari

Tämänvuotinen Norsupalloturnaus pelattiin hallitsevan mestarin Tampereen Messujen isännöimänä Messu- ja urheilukeskuksen tartanilla. Jännittävien vaiheiden jälkeen isoimman pokaalin vei saunaansa Kauppakamarin A-joukkue.

Kirkkaiden valojen alla pelattiin.

Viime vuonna sää suosi turnausta jopa vähän turhankin kuumalla helteellä. Tällä kertaa puntit tasoittuivat tämän asian suhteen, sillä turnauspäivästä (2.6.) huolimatta lämpötila oli lähellä nollaa – keskimäärin siis aina hyvät kelit! Niinpä turnaus päädyttiin pitämään sisätiloissa, ja koska nurmikentät on hallista viety kesäksi muualle, raivattiin norsupallokentälle tila juoksuradan päädystä tartanilta.

Upeista pokaaleista taistelemassa olivat tällä kertaa neljä joukkuetta, Kauppakamarin ja Messujen A- ja B-joukkueet. Joukkueiden kokoonpanot taisivat kyllä päivän mittaan hieman vaihdella molemmilla… Turnauksen avausottelussa Messut A vei pelin Kamari B:tä vastaan lukemin 1-0. Toisessa ottelussa Messut B ja Kamari A tasasivat pisteet 1-1, Messujen pelaajien vastatessa molemmista maaleista… Kamarin maali löytyy myös päivän videoraportista:

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”XsfWngQuLFA”]

Tämän jälkeen olivat vuorossa organisaatioiden sisäiset paikallispelit. Messujen joukkueet tahkosivat todella jännittävien vaiheiden jälkeen 2-2-tasapelin. Kamarin puolella ehkä hieman taktikoitiin, sillä A-joukkue vei voiton peräti 3-0, mikä tietenkin nosti sen sijoitusta sarjataulukossa mukavasti.

Neljän ensimmäisen ottelun jälkeen olikin jo kätevästi selvillä, että sarjaohjelman toiseksi viimeinen ottelu Messut B – Kamari B olisi käytännössä turnauksen pronssiottelu ja viimeinen matsi Kamari A – Messut A loppuottelu. Paikallismatsin pisteiden ja maalieron ansiosta Kamarin joukkueen lähtökohdat loppuotteluun olivat paremmat, sillä sille riittäisi mestaruuteen tasapeli, Messujen tulisi loppuottelu voittaa.

Kunnian ja maineen lisäksi väännettiin komeista pookaaleista.

Välissä nautittiin kuitenkin virvokkeita ja mm. Manse PP:n D03-poikien vanhempien loihtimia herkullisia sämpylöitä ja mokkapaloja. Ja käytiin tietenkin taitokisa, jossa ratkaistiin yhden pokaalin kohtalo. Taitokisan formaattina oli tällä kertaa potkuviesti: molemmista organisaatioista 10 potkaisijaa saattelivat vuorollaan palloa juoksuradalla eteenpäin. Joukkueet potkaisivat vuorotellen, ja seuraava jatkoi aina siitä, mihin pallo edellisen potkun jälkeen oli pudonnut. Mikäli pallo meni juoksuradan ulkopuolelle, tuotiin se ko. kohtaan takaisin radalle, eli potkaisija menetti ”kulmakertoimen verran” pituutta potkustaan.

Molemmissa joukkueissa nähtiin upeita potkuja, pisimmät kantoivat jopa yli 20 metriä. Molemmat joukkueet pääsivät 10 potkulla suurin piirtein 300 metrin juoksuradan puoliväliin. Ennen viimeistä potkua Messut oli johdossa noin 2,5 metrin verran, ja vaikka viimeinen potku meni radan ulkopuolelle ja siten osa pituudesta karsittiin, ei Kamari pystynyt enää vastaamaan huutoon. Kovasti vaadittiin, että Messujen potku olisi pitänyt palauttaa paikkaan, jossa se meni radasta yli. Myös Kamarin viimeinen potku läsähti kuitenkin betonille, joten Messut olisi todennäköisesti vienyt kisan joka tapauksessa, ja näillä säännöillä ero oli selvä, noin 7 metriä.

Polvella etiäppäin.

Taitokisan jälkeen palattiin kentälle. Tässä vaiheessa turnausta huomasi, että pelaajat olivat päässeet lajiin päivän mittaan sisälle. Kamppailu oli kovempaa ja peli urheilullisempaa kuin aivan ekoissa peleissä. Aikataulusyistä pronssiottelu pelattiin varsin lyhyenä, mutta siitä huolimatta Kamarin B-joukkue takoi peräti 3-0-voiton vastustajastaan Messujen B-joukkueesta. Molempien loppusaldona 2 sarjapistettä, keskinäisen ottelun myötä Kamari B:lle pronssipokaali.

Finaalista muodostui todella jännittävä tapahtuma, jossa Messujen joukkue painosti pitkät pätkät ja täräytti pallon ainakin kerran ylärimaankin. Toisella puoliajalla, kun peliaikaa oli jäljellä enää noin kolme minuuttia, Kamari pääsi kuitenkin murtautumaan hyökkäykseen kolmella yhtä vastaan ja iski vastustamattomasti 1-0-maalin. Hyökkäystä edeltäviä tilanteita protestoitiin kovasti, mutta vaikka Messujen pelaajat siellä maistoivatkin hieman tartania, niin videoltakin nähdään, että palloa Kamarin hyökkäysvaunu näissä tilanteissa pelasi, tässä vähän hidastuksia kehissä:

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”-UmtL8HMe3g”]

Maali ratkaisi käytännössä pelin, sillä sen jälkeen Messujen olisi pitänyt iskeä kaksi maalia voittoon päästäkseen. Jo ennen Kamarin maalia Messut oli painostanut ja takonut päätään seinään, ja 1-0-maalin jälkeen uskokin oli koetuksella. Lopulta pillin soidessa viimeistä kertaa voitiin todeta Kauppakamarin A-joukkue mestariksi ja voittamattomaksi kokoonpanoksi (kolmesta ottelusta yksi tasapeli ja kaksi voittoa).

Myös kokonaistulosta tarkasteltaessa Kauppakamari oli turnauksen selvä voittaja, sillä sen kahdella joukkueella oli yhteensä seitsemän (5+2) pistettä Messujen jäädessä viiteen (3+2) pisteeseen.

Erittäin mukava turnaus jälleen kerran. Kiitokset Höntsyn puolesta osallistujille ja onnea voittajille!

Polvella etiäppäin.
Kulmapotkusta on rakennettu mahtava vetopaikka Messujen 11:lle.
Osallistujat ryhmäkuvassa.

 

Tämä tuuletus on ennenaikainen – Messujen puolustaja ehtii vielä väliin.