Kesätunnelmia 2017

Lämpimiä kesäkelejä on tänä vuonna saatu odottaa harvinaisen pitkään. Siitä huolimatta omat fiilikset ovat erittäin kesäiset. Tässä blogissa on vuosien varrella usein käsitelty Höntsyn hankalaa taloustilannetta, ja siksi onkin mukava kertoa teille, että viimein näyttää paremmalta!

Kesälomalla voi heittää hiekkaa tuuleen.

Reilu vuosi sitten tunnelmat olivat varsin erilaiset. Silloin läpikäydyn prosessin seuraus oli lopulta se, että kuntalaisaloite käytännössä meni läpi ja Höntsy pääsi tilavuokrien osalta samalle viivalle muiden urheiluseurojen kanssa. Prosessissa oli jännittäviä ja uskomattomiakin vaiheita, niistä lisää sitten muistelmissani…

Nyt on samalla viivalla eletty viisi kuukautta, ja seuraus on ennustetun kaltainen. Toiminta on nyt elinkelpoista ja minäkin saan palkkaa! En kovin kummoista, mutta palkkaa kumminkin! Minulla tulee kohta seitsemän vuotta täyteen yrittäjänä. Suurin osa siitä on ollut tuskaista kituuttamista nollan tuntumassa. Tilanteen paranemisella on omiin stressitasoihin järisyttävän iso vaikutus. Sillä, tekeekö yritys vähän tappiota vai vähän voittoa, on suurin piirtein sama ero kuin vedessä sillä, onko nenä viisi senttiä veden pinnan ylä- vai alapuolella.

Ihan kauhean korkealla se nenä ei vieläkään ole, mutta kun pystyy hengittämään, on paljon helpompi jatkaa uimista ja suunnitella toiminnan kehittämistä eteenpäin. Viime aikoina olen suunnitellut myös omaa kesälomaani, ja sitäkin on nyt ollut harvinaisen hauska miettiä. Tarkoitukseni on lomalla suurin piirtein heinäkuun ajan.

Kun ei ole akuuttia huolta toiminnan loppumisesta juuri ylihuomenna, sitä miettii eri tavalla. Olenkin viime aikoina miettinyt jonkin verran sitä, että miksi ja miten kukin päätyy tekemään sitä, mitä tekee.  Minäkin olisin voinut ja voisin kai vieläkin tehdä ”mitä vain”, mutta jostakin syystä olen päätynyt järkkäilemään höntsyjä teille.

Yhtenä selityksenä ovat hallitsevat luonteenpiirteeni laiskuus ja kunnianhimon puute. Unelmani eivät liity rikastumiseen, maailmanmaineeseen tai pörssiyhtiöön. Olen tyytyväinen, jos saan pyörittää Höntsyä ja pystyn sillä tavoin saamaan itselleni toimeentulon.

Jotain muitakin vaikuttimia on oltava taustalla, että olen pannut itseni useaksi vuodeksi niinkin kovaan duuniin, kuin mitä tämä yrityksen alkuaika on ollut. Uskon, että suuri osa ihmisten motivaatiosta tehdä ylipäätään mitään liittyy siihen, millaisena he haluavat itsensä nähdä. Haluan mielelläni ajatella itseäni henkilönä, joka haluaa tuottaa (ja tuottaa) iloa myös muille. Identiteettiprojekti Höntsykin siis on. Toisin sanoen, haluan elää mukavasti, laiskotella ja höntsäillä, mutta haluan lisäksi tehdä sen hyvällä omallatunnolla.

Kesälomalla voi pelata keilapeliä.

Kesäohjelmamme on hyvässä vauhdissa, ja ainakin juuri tänään näyttää siltä, että ulkopeleissäkin saadaan nauttia kesäisestä säästä. Toivottavasti kelit alkavat pikkuhiljaa suosia meitä myös jatkossa!

Muutama käytännön asia tähän loppuun. Joskus harvoin käy niin, että vuorolla kyllä on kenttä/sali ja pelaajia,mutta vetäjää ei ilmesty paikalle. En ole pitänyt asiasta tarkkaa tilastoa, mutta tänä kevätkautena näin on käynyt kolme tai neljä kertaa, mikä on selvästi tavallista enemmän, ja meidän pitää asiassa nyt ehdottomasti skarpata.

Näppituntumalta arvelisin, että vetäjä jää puuttumaan keskimäärin 3-4 vuorolta vuodessa. Useimmiten taustalla on joko puhdas unohdus tai sitten jonkinlainen sekaannus.  Jokainen tämmöinen kerta on tietenkin meiltä tosi ikävä moka. Suhteutettuna vuoromäärään (reilusti yli 1000 vuoroa vuodessa) voidaan kuitenkin sanoa, että näin pääsee käymään hyvin harvoin.

Muistutuksena: tälaisiin ja muihinkin ongelmiin on mahdotonta puuttua jos ei niistä ole tietoinen – siksi iso kiitos kaikesta saamastamme palautteesta! Jatkoakin ajatellen: jos jokin asia hiertää, kerro siitä ihmeessä minulle vaikka sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi – tai nimettömästi palautelomakkeella. Jos taas kaikki on hyvin, nauti siitä ja kerro muille palloilusta kiinnostuneille…

Nyt kesän kynnyksellä Höntsy on palkannut kaksi uutta henkilöä vetämään pääasiassa sähly/säbä- ja futisvuoroja eli Teemun ja Juhan. Omasta puolestani heille lämpimästi tervetuloa messiin, ja toivottavasti myös te asiakkaat otatte heidät hyvin vastaan ja höntsäilyt heidänkin kanssaan sujuvat hyvin. Kesän mittaan naamat tulevat varmasti yhä useammalle teistä tutuksi.

Höntsy etsii alati mukavia uusia harrastevetäjiä. Mikäli sinä haluat olla auttamassa Höntsyä eteenpäin, harkitsepa harrastevetäjäksi ryhtymistä (katso lisätiedot ja pistä hakemus vetämään täällä). Vetäjille on perinteisesti järjestetty pikkujoulut, ja nyt on ensimmäistä kertaa suunnitteilla myös ”pikkujuhannus” elokuussa. Hyppää kyytiin ennen sitä niin pääset mukaan!

Oikein hyvää kesää kaikille!