Lentisturnauksen III / 17 tulokset

Viime lauantaina vietettiin sisälentiskauden päättäjäisiä turnauksen ja iltahöntsyjen merkeissä. Turnauksen vei nimiinsä Toni Luhti, Vuoden Iskuri -kisan kärjessä puolestaan jatkaa kolmannenkin turnauksen jälkeen Minna Salmi, vaikka jäikin tällä kertaa kilpafinaalin ulkopuolelle.

Pallo nousee alkusarjassa beach-tyyliin. Kuva: Olli Ketola.

Minna paikkasi kilpafinaalista jäämisen voittamalla harrastesarjan ja kuittaamalla siitä 10 ekstrapistettä. Harrastefinaalissa nähtiinkin koko päivän jännittävimmät hetket. Voitto oli tyrkyllä Tero Keinäselle kahteenkin otteeseen, eli viimeisessä varsinaisessa pelissä ja ensimmäisessä ratkopelissä, mutta niin vain Tero jäi lohkon kolmanneksi. Viimeisessä ratkopelissä pokaalin kohtalon päättivät Minna ja Olli Ketola, ja tiukkojen vaiheiden jälkeen pysti lähti Minnan mukaan.

Tällä kertaa turnaus pelattiin 42 henkilön voimin kolmessa 14 pelaajan lohkossa. 14 on niin iso luku, että vaikka pelejäkin tahkottiin 14, jää sattumalle ja taulukkotuurillekin oma sijansa. Alkulohkojen päätteeksi nähtiinkin melko yllättäviä sijoituksia, ja pari-kolme vapaaehtoista siirtymistä alempaan finaaliin.

Rentosarjan vei ylivoimaisesti nimiinsä hieman yllättäen sinne joutunut Juhani Luhti, joka oli vain yhden kerran häviävällä puolella ko. lohkossa. Lohkon kakkoseksi tullut Juho Honkalinna jäi Juhanista peräti 8 pisteellä, mutta sai kuitenkin mainetta ja kunniaa, kun raati palkitsi hänet Paras Höntsyhenki -pokaalilla.

Luhdin perheen ylivoimaa todistettiin myös kilpasarjassa, jonka vei viiden pisteen erolla nimiinsä pitkästä aikaa Höntsyturnauksessa esiintynyt Toni Luhti. Jaetulle toiselle sijalle tuli turnauksen parhaiten sijoittunut nainen Miia Vainio, joka samalla paranteli asemiaan railakkaasti Vuoden Iskuri-kisassa. Tässä turnausvoittaja näyttää pisteen tekemisen mallia:

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”MFgNc0cEek0″]

Illalla vietettiin sitten Iltahöntsyjä, joihin lopulta taisi illan mittaan saapua yli 30 höntsäriä. Edes Suomen välierätappio ei jaksanut masentaa juhlijoita, vaan siirryttiin ”pelaamaan” Aliasta, ja mitä kaikkia juttuja siellä nyt olikaan.

Aivan ensimmäiseksi jaettiin Höntsyn lentisjoukkueiden perinteiset ”Kauden pelaaja”- ja ”Tsemppari”-kausipalkinnot. Höntsyttäristä Kauden Pelaajana palkittiin Sara Vaali ja Tsempparina Annemari Takala. Evolutionin joukkueen Kauden Pelaaja on Mitja Ohtola ja tsemppari Juha Latvala, Iskurissa puolestaan Kauden Pelaajaksi valittiin Samu Viitala ja Tsemppariksi Pasi Hakala. Onnea! (Kunniataulukot myös aiemmilta vuosilta löydät Kausipalkinnot-sivulta).

Vuoden Iskuri -kisa muodostuu siis kaikista tämän vuoden lentisturnauksista. Seuraava osakilpailu pelataan Kaukajärven beach-kentillä lauantaina 5.8.2017, tutusti noin klo 10-16. Kannattaa laittaa kalenteriin, ja olla ilmoittautumisen alkaessa hereillä, sillä kolmelle beach-kentälle ei aivan rajattomasti pelaajia mahdu.

Topias pommittaa, Mika Mika ja Ilkka hyppäävät torjuntaan (ja saavat muuten tämän iskun torjuttua).

Kevään sisäturnausten jälkeen kisan kärjessä jatkaa siis Minna Salmi, joka on tehnyt lähes 40 pistettä eroa kakkosena tulevaan Vili Keinäseen. Teemu Rämö nousi kakkossijansa myötä kokonaiskilpailun kolmoseksi, mikä on sikäli melkoinen saavutus, että hän jätti turnauksen numero 2 kokonaan väliin. Sata pistettä keränneitä pelureita on kaikkiaan 12. Turnauksia on todennäköisesti jäljellä kolme tai neljä (elokuun ulkolentis + kaksi tai kolme turnausta syksyllä), joten vielä on monilla mahdollisuuksia kokonaiskisankin voittoon.

Tuttuun tapaan seuraavassa tulokset turnauksesta ja kokonaiskisasta kärjen osalta. Jos sijoituit alemmaksi ja haluat tietää täsmällisen tuloksesi, voit kysellä sitä sähköpostilla.

Kiitoksia kaikille mukavasta turnauksesta ja illasta!

Lentisturnauksen III / 2017 kärki:

1.Toni Luhti
2.Teemu Rämö
2.Miia Vainio
4.Lauri Orkoneva
5.Joona Ryödi
5.Pete Huttunen
7.Topias Rentola
7.Ilkka Mikkonen
9.Riku Savonen
10.Antti Koskinen
10.Juuso Fagerlund

Vuoden Iskuri -kisan kärki:

I / 2017II / 2017III / 2017Yht
1.Minna Salmi656049174
2.Vili Keinänen464941136
3.Teemu Rämö70060130
4.Juhani Luhti493934122
5.Tero Keinänen374637120
6.Pete Huttunen195149119
6.Miia Vainio04970119
8.Juuso Fagerlund07044114
9.Mika Nyyssönen (A)494222113
10.Jarkko Leivo303540105