Kesän kynnyksellä: futis, pesis…!

Kesä tulee kovaa vauhtia, ja jo suht pitkään on kyselty etenkin futisvuorojen ajoista ja paikoista. Nyt on kerrottavaa! Jalkapallo ulkona alkaa heti vapun jälkeen, samoin pesäpallo, johon kaivataan ennakkoilmoittautumisia. (Juttua päivitetty 21.4.)

Kesän kuviot alkavat pikku hiljaa selkiintyä, vaikka totuttuun tapaan kenttävarausten vahvistamisia on jouduttu odottelemaan viime tippaan. Ulkolentiksen, joogan ja sählyn/säbän suhteen ei vielä ole antaa tarkkaa tietoa, mutta niistäkin pystymme kertomaan suurin piirtein, missä mennään. Pidemmittä puheitta käymme tilanteen läpi:

Pesäpallo alkaa heti vapun jälkeen, edellyttäen että riittävän moni osoittaa kiinnostusta siihen ennakkomyynnissä 27.4. mennessä. Jotta pesis toteutuisi ihan koko laajuudessaan (kaksi viikoittaista höntsyvuoroa ja joukkue kuntosarjaan), tarvitaan ilmoittautumisia vielä ihan reilusti lisää. Käy siis kuittaamassa nimesi listaan täällä nyt, mikäli pesäpallo kiinnostaa!

Mikäli jengiä on tarpeeksi, pelataan pesistä keskiviikkoisin Kalkun kentällä 18.30-20.00 ja sunnuntaisin Kaupissa 18.00-19.30 (ja kuntosarjapelit päälle). Jos kiinnostuneita on vähemmän, toteutuu em. vuoroista vain toinen.

Siirtyminen futsalista Jalkapalloon tapahtuu vapun jälkeen. Viimeiset futsal-vuorot pelataan siis ke 26.4. Raholassa ja to 27.4. Sammon keskuslukiolla. Seuraavalla viikolla, alkaen 2.5. jalkapallot tiistaisin klo 20.00-21.30 Tahmelan tekonurmella, torstaisin 20.30-21.30 Tahmelassa ja sunnuntaisin 18.00-19.30 Kaupissa (Kauppi 1, paitsi äitienpäivänä 14.5. Kauppi 7 klo 19.00-20.30).

Torstain ”lepakkovuoro” Tahmelassa vain toukokuun ajan, kesäkuun alusta alkaen siirrytään Viinikkaan josta vuoro 18.30-20.00. Kesän futisten rytmiksi ajateltu siis viime vuodeltakin tuttu tiistai-torstai-sunnuntai, näistä tiistai Tahmelassa, torstai Viinikassa ja sunnuntai Kaupissa. Kaikki ovat isoja, hyviä kenttiä, Viinikassa luonnonnurmi ja Tahmelassa&Kaupissa tekonurmi. Käytännössä kaikki halukkaat mahtuvat mukaan, sillä jos porukkaa on paljon, voidaan kentät jakaa kahtia ja pelata kahta peliä. Jos porukkaa on alkukesästä todella paljon, koitetaan haalia jostakin neljäs vuoro.

Salibandyn ja sählyn osalta tarkkaa aikataulua ei ole kaikilta osin tiedossa, koska kaupunki ei ole vahvistanut kesän salivuoroja. Todennäköisimmin pelaamme kesällä neljä vuoroa viikossa Raholassa ja 4-5 vuoroa viikossa muualla. Näistä 99% todennäköisyydellä kolme on Linnainmaalla tiistaisin, torstaisin ja sunnuntaisin, alkaen heti 15.5. Lisäksi ehkä kaksi viikoittaista vuoroa pelataan Hervannassa. Toukokuun viimeiset pari viikkoa ovat luultavasti vähän erilaiset kuin varsinainen kesäohjelma. Jonkinlainen kattaus raavitaan tuolloinkin kasaan. Perhesähly jää kesäksi tauolle.

Lentopallon normaalit vuorot koulujen saleissa jatkuvat sunnuntaihin 14.5. asti. Tälläkin saralla toukokuun kaksi viimeistä viikkoa ovat poikkeavat, silloin pelejä luultavimmin sekä sisällä että ulkona. Touko-kesäkuun vaihteessa siirrytään pääosin ulkolentikseen. Viime kesänä remontissa olleiden Kaukajärven beach-kenttien pitäisi olla nyt käytössä, mutta vuoroja ei vielä ole saatu. Ajatuksena on, että pelaisimme osan vuoroista siellä ja osan viime kesän tapaan Pyynikillä (esim. 4 vuoroa Kauksu / 2 Pyynikki per viikko). Ulkolentistähän meillä pelataan beach-kentällä paljain jaloin, ja pelaajia per puoli on 2-5 (useimmiten 3-4). Kenttiä per vuoro on aina vähintään kaksi, joten niillä voi olla eri määrä pelaajia ja voidaan esim. koettaa tehdä eritasoiset pelit eri kentille.

Viime kesänä järjestetty yksi sisälentisvuoro per viikko oli varsin suosittu. Nyt on ajatuksena ainakin kokeilla sitä, että näitä olisi tarjolla kaksi per viikko, luultavimmin Hervannan vapaa-aikakeskuksella. Kävijämäärän mukaan katsotaan sitten, mennäänkö koko kesä kahdella viikoittaisella sisävuorolla vai supistetaanko yhteen.

Koripallo Tesomalla päättyy 9.5., mutta jatkuu (99% varmuudella) heti seuraavana tiistaina 16.5. Linnainmaalla huippuhyvässä uudessa liikuntasalissa, kellonaikana todennäköisesti 19.30.  Tämä vuoro on käytettävissä koko kesän, kävijämäärien perusteella päätämme parin-kolmen kerran jälkeen, pelataanko koko kesä vai jääkö koris tauolle kesäksi. Kesät eivät tässä suhteessa todellakaan ole olleet veljiä keskenään, eli välillä on pyörinyt kovinkin suositut pari vuoroa koko kesän, välillä taas ei ole saatu paikalle juuri ketään ja on jätettu kesä koriksen osalta väliin.

Höntsyjoogaa on nyt ollut tarjolla maanantaisin ja kävijöitä on ollut kohtalaisesti – lisääkin kyllä mahtuu. Niin Höntsyssä kuin Astangajoogakoulullakin on käsityksenä, että tämän vuoron tarjoamista kannattaa jatkaa. Lähimmän parin viikon aikana selviää tarkempi kuvio.

Sählyn ja lentiksen osalta muutokset edellä sanottuun ovat vielä aivan mahdollisia – kuviot riippuvat siitä, mitä vuoroja kaupungilta saamme ja esim. milloin Kaukajärven beach-kentille ylipäätään pääsee pelaamaan. Niin tai näin, vuoroja kyllä on taatusti tarjolla jatkuvasti – turha luulla, ettei kesällä pääsisi pelaamaan!