Lentisturnauksen II/17 tulokset

Viime lauantaina iskettiin tämän vuoden toinen iso Höntsyn lentisturnaus ja tehtiin samalla lentisturnaustemme kaikkien aikojen kävijäennätys. Jako kilpa- ja harrastesarjaan heti alusta oli onnistunut uudistus.

Nyyssönen nostaa alkusarjassa.

Turnauspäivän aamuna tulleen peruutuksen myötä pelaajia oli tasan 60 eli viisi 12 pelurin lohkoa. Sarjatoiveet jakautuivat täysin tasan, ja päätettiin tehdä kaksi kilpa- ja kolme harraste-alkulohkoa. Muutama peluri jouduttiin siis laittamaan harrastealkulohkoon, vaikka he olisivat ensisijaisesti toivoneet pääsyä kilpasarjaan – kaikki siirretyt olivat kuitenkin ruksanneet, että voivat tarvittaessa mennä harrasteeseen.

Turnauspäivä päästiin aloittamaan iloisella asialla, kun Höntsy-Aviopari numero kolmelle eli Tiina & Juha Latvalalle luovutettiin asiaankuuluva plakaati. Sen verran tuoreesta asiasta on kyse, että Tiina oli ilmoittautunut turnaukseen vielä tyttönimellään.

Alkulohkoissa pelattiin 11 kpl 11 pisteen eriä, ja näiden jälkeen jakaannuttiin peräti viiden tasoisiin finaaleihin. Kilpa-alkulohkojen kolme viimeistä putosivat harrastefinaaliin, vastaavasti kustakin harrastealkulohkosta kaksi parasta nousi toiseksi kovimpaan semi-sarjan finaaliin.

Tällä kertaa todella tiukka voittokamppailu nähtiin kahdessa sarjassa. Alemmissa ratkomaan ei jouduttu vaan pokaalin saaja ratkesi selvähköllä erolla. Rennoimman sarjan voittopokaalin vei Ipe Tyyskä, rentosarjan voitti Mikko Kajakoski. Rentosarjassa pelasi myös tämänkertainen Paras Höntsyhenki –pokaalin saaja Noora Eliander. Harrastesarjassa jouduttiin ratkopeliin, jossa Ilpo Kortelahden joukkue pesi Mitja Ohtolan joukkueen ja näin pokaali Ilpolle. Semi-sarjan voitti hyvien pelien päätteeksi selvähkösti Pete Huttunen.

Pro-sarja oli kahden kauppa ja pelit todella tiukkoja. Kaikenlaisiin juttuihin vedottiin kuten oheisella videolla, josta pelurien pyynnöstä hidastettu pallon osuminen keskelle rajaa. Viimeisessä varsinaisessa matsissa Juuso Fagerlundin joukkue vei voiton pienimmällä mahdollisella erolla, ja Juuso nousi tasapisteisiin sarjaa suurimman osan matkaa johtaneen Antti Kivimäen kanssa. Tarvittiin ratko-ottelu, jonka Juuson joukkue voitti selvästi ja näin isoin pokaali tällä kertaa hänelle.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”IM9FtHEEwPM”]

Naisista parhaiten sijoittui tälläkin kertaa Minna Salmi, jolle Höntsyn oma Anna Lehto tarjosi erittäin tiukan vastuksen. Minna oli tällä kertaa koko turnauksen kolmas, ja johtaa kahden turnauksen jälkeen ylivoimaisesti Vuoden Iskuri -kisaa oltuaan molemmissa aivan kärkisijoilla. Molemmilla kerroilla Minna on myös ollut parhaiten sijoittunut nainen ja kuitannut siitä 10 lisäpistettä. Sen verran ylivoimainen johto hänellä on, että hän johtaisi kisaa kymmenellä pisteellä myös ilman ko. lisäpisteitä. Saa nähdä, onko äijistä toukokuussa pistämään hänelle kampoihin.

Kotiasiat kunnossa ja lentopallo tuntuu kiinnostavalta!

Tässä turnauksessa kokeiltiin ensi kertaa kahden tasoisia alkulohkoja. Etukäteen oli arvoitus, miten ilmoittautujien toiveet sarjan suhteen tulisivat jakautumaan ja miltä turnaus tällaisena näyttäisi ja tuntuisi. Ehkä hieman yllättäen sarjatoiveet jakautuivat täysin tasan, eli puolet ilmoittautuneista halusi ensisijaisesti kilpasarjaan ja puolet harrastesarjaan. Suhteellisen aikaisessa vaiheessa varmistui, että molemmat sarjat toteutuvat, ja ehkä tämän asia siivitti turnauksen myös kaikkien aikojen kävijäennätykseen. Uskoisin, että harrastesarjaan tuli nyt mukaan joitakin pelaajia, jotka eivät ehkä olisi halunneet pelata kovimpien pelurien kanssa samassa alkulohkossa.

Omien kokemusten ja saadun palautteen perusteella systeemi oli selvä parannus aiempaan. Alkulohkot olivat tasaisempia ja mielekkäämpiä, ja varsinkin kilpasarjapelurit kiittelivät systeemiä vuolaasti. Näin ollen jos vain pelureita riittää, pyritään myös jatkossa tekemään turnaukseen kaksi sarjaa.

Turnausvoittaja Juuso iskee, kakkonen Antti ja kolmonen Minna torjumassa.

Yleisfiilikseksi itselle jäi, että kilpasarjan osalta saatiin nyt järjestelmä muokattua varsin hyväksi, mutta harrastesarjan osalta on ehkä parantamisen varaa. Kun alkulohkojen perusteella varmistuu sijoitus turnauksen loppupäähän, ei henkilökohtainen kilpailu ehkä enää tunnu kovin mielekkäältä. Siksi tuli mieleen testata jatkossa sitä, että rentosarjan osalta turnaus voisikin puolivälissä muuttua joukkueina pelattavaksi.

Seuraava turnaus pelataan lauantaina 20.5. Vuoreksen palloiluhallilla, ja sinne ilmoittautuminen on nyt avattu täällä. Haluamme kehittyä jatkuvasti, ja mikäli tuohon turnaukseen tulee yhtä paljon pelaajia kuin nyt, kokeillaan taas jotakin uutta. Toukokuun turnaus III/2017 pelataan ilmoittautujien määrän mukaisesti näin:

  • Jos pelaajia on kolmeen lohkoon, pelataan perinteiseen malliin siten, että alkulohkot ovat samanarvoisia.
  • Jos pelaajia on neljään lohkoon, pelataan kahdessa kilpa- ja kahdessa harrastefinaalissa, joista jakaannutaan neljän tasoisiin finaaleihin.
  • Jos pelaajia on viiteen tai kuuteen lohkoon, pelataan kahdentasoisissa alkulohkoissa (kilpa ja harraste). Finaaleihin muodostetaan kolme perinteistä finaalilohkoa (pro, semi ja harraste). Näiden kolmen lohkon ulkopuolelle jäävien pelaajien kohdalla luovutaan henkilökohtaisesta kilpailusta ja muodostetaan joukkueet (4 kpl), jotka pelaavat turnauksen toisiaan vastaan.

Kun väkeä on näin paljon, tuli myös taukoja peleihin väkisin enemmän, kun jokaiselle lohkolle ei riittänyt omaa kenttää. Mikäli väkeä on näin paljon myös tulevissa turnauksissa, rytmitetään peliä varmasti hieman toisella lailla, eli sekä pelipätkät että tauot ovat jo turnausohjelmassa aiempaa pidempiä.

Suurkiitos taas kerran kaikille osallistujille! Kuten tavaksi on tullut, seuraavassa on turnauksen ja Vuoden Iskuri –kisan kunniataulukko kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja haluat tietää tarkan sijoituksesi, voit udella sitä sähköpostilla.

II / 17 -turnauksen kärki:

1.Juuso Fagerlund
2.Antti Kivimäki
3.Jyri Kivimäki
4.Minna Salmi
5.Vesa Fagerlund
5.Vili Keinänen
7.Janne Pellikainen
8.Mikko Lehto
8.Tero Keinänen
8.Anna Lehto
8.Jussi Leinonen
12.Jaakko Luttinen

Vuoden Iskuri -kisan kärki kahden osakilpailun jälkeen:

I / 2017II / 2017Yht
1.Minna Salmi6560125
2.Vili Keinänen464995
2.Vesa Fagerlund464995
4.Mika Nyyssönen (A)494291
5.Ilpo Kortelahti494089
5.Mikko Lehto434689
7.Juhani Luhti493988
8.Tero Keinänen374683
9.Teemu Rämö70070
9.Juha Latvala363470
9.Pete Huttunen195170
9.Juuso Fagerlund07070