Kevään viimeiset Höntsyjoogat tänään – jatkuu syksyllä

Maaliskuusta alkaen olemme tarjonneet myös joogaa yhteistyössä Tampereen Astangajoogakoulun kanssa. Tämän illan jälkeen jooga jää kesätauolle ja palaa ohjelmistoon pienin muutoksin maanantaina 28.8. Kesää ajatellen Astangajoogakoululla on höntsyläisille erikoistarjous.

Jenni neuvoo seuraavan asanan alkuaskeleita.

Joogasta innostuneet eivät jää kesälläkään tyhjän päälle, sillä Tampereen Astangajoogakoulun tunneille pääsee Höntsyn korttia (passi / sarjakortti) vilauttamalla kesän aikana hintaan 8 euroa/kerta (norm. 13 € ja puistojoogassa 10 €). Mikäli haluat kesällä käydä suurin piirtein samantyylisillä tunneilla kuin Höntsyjooga, niin Jenni suosittelee valitsemaan ohjelmasta jommankumman ”ohjatun” tunnin (joista toinen on sopivasti maanantaisin) ja/tai torstain puistojoogan.

Höntsyjooga on saanut kevään mittaan jonkinmoisen vakikävijäporukan, ja ainakin muutama on innostunut hommasta toden teolla. Se ei ole ihme, sillä jooga on sopivan haastavaa, liikunnallista ja tuntuu saman tien siltä, että se on tosi terveellistä. Viime aikoina olen itsekin päässyt käymään siellä joka viikko, ja voin edelleen allekirjoittaa ensikokemukseni. Jennin ohjaus on hyvää, ja tunnissa yhdistyvät hyvä lihaskuntotreeni ja liikkuvuusharjoittelu – ja sen päätteeksi on aina mukavan rento olo. Totuttuun Höntsyn tapaan mukaan voi tulla aivan aloittelijana, mutta pidempään ”pelanneillakin” on mahdollisuus itseään haastaa.

Niinpä Höntsyjooga onkin päätetty pitää ohjelmassamme, toivottavasti niin, että voimme pitää sen pysyvästi osana Höntsyn ohjelmaa. Jotta näin voitaisiin tehdä ja tunti olisi taloudellisestikin järkevä, otetaan syksyllä käyttöön pieni lisämaksu normaalin höntsymaksun päälle. Maksun suuruus on oman valinnan mukaan joko 20 euroa /kausi (syksy tai kevät) tai 3 euroa /kerta. Mikäli käyt joogassa suurin piirtein joka viikko, tarkoittaa kausimaksu vain reilun euron lisämaksua per kerta.

Em. maksullakin Höntsyjooga on edullinen vaihtoehto verrattuna siihen, mitä joogatunnit yleisesti ottaen maksavat. Ideana on turvata Höntsyjoogan tulevaisuus, eli näin sen pitäminen on taloudellisesti järkevää vaikka keskimääräinen ryhmäkoko ei kovin iso olisikaan.

Rahalle saa syksyllä myös enemmän vastinetta, kun Höntsyjooga pitenee vartilla 75 minuutin mittaiseksi. Tämä palvelee toisaalta jo vähän enemmän joogaamaan ehtineitä, kun he ehtivät kokeilla asennoista haastavampia versioita. Toisaalta pidempi kesto mahdollistaa mm. pidemmän loppurentoutuksen, josta pitävät varmasti aivan kaikki.

Tämän illan jälkeen seuraavat Höntsyjoogat siis tarjolla maanantaina 28.8. suurin piirtein entiseen aikaan eli maanantaisin 19.50. Viimeistään silloin on hyvä hetki aloittaa joogaharrastus – syksyn pari ensimmäistä kertaa vedetään erityisinä tutustumiskertoina.