Lentisturnaus la 6.4.2024

Seuraava iso lentisturnaus lauantaina 6.4.! Et tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua! 

Suoraan ilmoittautumaan / straight to signing up: ilmoittautumislomake / sign up form.

Vuoden ekan turnauksen voitti tässä Teemua varmistava Anssi Tikkanen. Nyt vuorossa toinen taulukkoturnaus samassa paikassa.

Pelit pelataan tutulla periaatteella eli taulukkopelinä. Jaot katsotaan taulukosta, pelataan lyhyt peli, merkataan pelaajille lopputuloksen pohjalta pisteet 3-0, 2-0 tai 2-1. Katsotaan seuraava jako, pelataan seuraava peli jne. Pisteitä tienataan siis joukkueena, mutta kun jaot vaihtuvat, kertyy jokaiselle oma henkilökohtainen pistemäärä.

Etkö ole aiemmin käynyt Höntsyn lentopalloturnauksissa? Mietitkö mihin sarjaan haluaisit? Katso yleistä infoa turnauksista täältä. 

Don’t know Finnish that well? Check out info about our volleyball tournaments in English.

Tämän jälkeen ennen kesää pelataan vielä yksi iso turnaus, lauantaina 11.5. Sammon keskuslukiolla. Tuolloin pelataan joukkueilla.

Tavoitteena on saada aina riittävästi pelaajia, jotta voidaan pelata selkeästi kahden tasoiset turnaukset. Näiden välissä saattaa tapahtua turnauksen puolivälissä tapahtuu pientä pelaajaliikettä. Pelaajamäärästä riippuen on mahdollista myös, että joku tai jotkut alkulohkot sijoittuvat näiden kahden tason väliin. Ilmoittautuessasi voit esittää sarjatoiveen, mutta emme takaa että se toteutuu. Pelaajia sijoiteltaessa käytetään omien toiveiden ohella pelisilmää, järkeä ja ko. henkilöiden aiempaa turnausmenestystä – sekä vuorotteluperiaatetta silloin, kun sarjojen rajamaastossa liikutaan.

Tavoitteena  on luonnollisesti se, että pelit olisivat pelaajille sopivan tasoisia ja mahdollisimman mielekkäitä koko pitkän päivän ajan. Alkulohkojen jälkeen, noin puolivälissä turnausta, jakaudutaan eritasoisiin finaaleihin. Kaikki pääsevät siis menestyksestä riippumatta jatkoon – vain finaalin taso ratkaistaan alkulohkoissa. Kaikille paljon pelejä ja hyvä turnausfiilis menestyksestä riippumatta!

Turnaus pelataan lauantaina 6.4. Sammon keskuslukiolla noin klo 9-16 välisenä aikana. Kolme kenttää ja kivasti tilaa ympärillä. Tarkempi aloitus- ja lopetusaika voi hieman vielä elää sen mukaan, miten monta osallistujaa mukaan saadaan.

Turnauksen kaikki pelit pyritään pelaamaan 6 vs 6. Jos neljän lohkon ja siten erillisten kilpa- ja harrastesarjojen saaminen kasaan jää aivan muutamasta pelaajasta kiinni, saatetaan muodostaa myös 1-2 lohkoa joissa pelataan 5 vs 5. Pelit voidaan pelata myös yli 12 pelaajan lohkoilla, jolloin kullekin tulee aina huilierä vuorollaan (yksittäisessä erässä ei siis ole vaihtopelaajia).

Myös tänä vuonna pelataan Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailut – nyt käsillä toinen varsinainen osakilpailu ja kolmas turnaus, josta pisteitä voi saada. Tsekkaa pistetilanne edellisen turnauksen tulosten yhteydestä

Mitä se turnaus sitten maksaa? Osallistumismaksu tuttu 25 euroa normaali, 20 euroa alennettu (opiskelijat, eläkeläiset, työttömät ym. ei-työssäkäyvät sekä Höntsypassin omistajat). Ilmoittautuminen päättyy torstaina 4.4.2024, mutta viime aikoina turnaukset ovat myös tulleet aivan täyteen joten kannattaa olla ajoissa liikkeellä. 

Ilmoittautuminen on sitova, eli sitoudut maksamaan pelimaksun mikäli et tule paikalle. Peruutus on mahdollinen vain pakottavan esteen vuoksi. Pakottavan esteen vuoksi tehty peruutus on maksuton 1.4. mennessä, sen jälkeen peruutusmaksu 10 euroa. Mikäli teet oharin eli et tule etkä ilmoita peruutuksesta lainkaan (edes samana aamuna), veloitetaan turnausmaksu kaksinkertaisena. Tämä johtuu siitä, että taulukot turnaukseen tehdään etukäteen, ja koko hoito menee oharin myötä uusiksi.

Varmista oma paikkasi: Ilmoittaudu mukaan täyttämällä tämä lomake.