Lentisturnauksen 7.11.2020 tuloksia

Lauantaina pelattiin tämän vuoden toiseksi viimeinen iso Höntsy-turnaus ja samalla viimeinen yksilöturnaus. Näin saatiin selville myös kokonaiskisojen voittajat!

Tämänkertainen turnaus pelattiin kahdessa kilpa- ja kahdessa semi-lohkossa, joista sitten jakauduttiin puolivälissä neljän tasoisiin finaaleihin.

Seuraava turnaus pelataan lauantaina 12.12. – silloin Vuoreksessa vuorossa joukkueturnaus, eli pelataan samoilla porukoilla alusta loppuun asti. Ilmoittautuminen aukeaa noin viikon-parin sisällä, ja mikäli koronatilanne säilyy näin rauhallisena, voidaan mukaan ottaa vaikka saman verran pelureita kuin edellisessä joukkueturnauksessa (60), sillä Vuoreksessa pukuhuoneita ja tilaa ylipäätään on enemmän (ja käytettävissä myös katsomo).

Johanna passaa rentosarjassa.

Viime lauantain rentosarjan voittajaksi selvisi Teppei Morimoto niukalla erolla Lidia Lipkeen, joka hyvällä sijoituksellaan täräytti itsensä Peippaaja-kokonaiskisassa peräti neljännelle tilalle. Johanna Vuoksenmaa palkittiin tällä kertaa Paras Höntsyhenki –kunniamaininnalla.

Harrastesarja oli äärimmäisen tasainen ja jännittävä. Yhdestätoista erästä peräti viisi ratkesi pienimmällä mahdollisella erolla, niin myös viimeinen – jonka jälkeen jouduttiin vielä pelaamaan ratkopeli. Siinä Elina Kuneliuksen joukkue voitti Kalle Kipinän porukan, ja näin Elinalle harrastesarjan voittopokaali – ansaitusti, sillä hän oli selvästi sarjan varmin ja vähävirheisin pelaaja.

Semi-sarjassakin voitto ratkesi vasta viimeisessä erässä, mutta lopulta Niko Nissilä teki kolmen pisteen eron kakkoseksi jääneeseen Katja Honkoseen.

Tähän väliin vähän videoraporttia turnauksesta:

Kilpasarjan puolella nähtiin pelejä laidasta laitaan – välillä todella tasaisia ja välillä sitten kolmen pisteen teurastusvoittoja. Viimeinen eli yhdestoista peli lukeutui viime mainittuihin, ja sen avulla Jari Vilpas nousi turnauksen voittajaksi yhden pisteen erolla kakkoseksi jääneeseen Pekka Lammiin.

Jussi Madetoja Vuoden Iskuriksi

Korkeimmalle torjunnassa nousee Vuoden Iskuri Jussi Madetoja punaisessa paidassa.

Tänä vuonna oli jo tutuksi tulleen Vuoden Iskuri –kisan ohella Vuoden Peippaaja –kokonaiskisa alemmasta sarjasta lähteville pelureille. Harmittavasti koronasta johtuen osakilpailujen määrä jäi aiemman 4-5 sijaan tänä vuonna kolmeen. Toisaalta osittain tästä johtuen oli molemmissa sarjoissa ennen tätä turnausta varsin monella vielä mahdollisuus voittoon.

Vuoden Iskuri –kisassa ennakkosuosikkina viimeiseen turnaukseen lähtenyt Jussi Madetoja piti pintansa napaten ensin alkulohkon kakkosena viisi pistettä ja sen jälkeen kilpasarjan kolmannen sijan. Tämä oli niin kova suoritus, että Jussi piti homman sillä täysin omissa käsissään, eli vaikka joku kovimmista kilpakumppaneista olisi voittanut sekä alkulohkon että koko turnauksen, ei hän olisi pystynyt Jussia kokonaiskisassa ohittamaan. Lopulta ero kakkoseen eli Janne Pellikaiseen venähti 36 pisteeseen, ja näin Vuoden Iskuri –pysti itseoikeutetusti Jussille.

Riina Lempiälästä hiuksenhienosti Vuoden Peippaaja

Vuoden Peippaajan Riinan syöttöputket ovat tulleet monille tutuksi. Tässä taas yksi putoamassa nauhan kautta kenttään.

Peippaaja-puolella nähtiin huomattavasti kovempi trilleri kuin itse asiassa paikan päällä edes tajuttiin. Kakkosena viimeiseen osakilpailuun lähtenyt Riina Lempiälä nousi ainoana kärkinimistä alkusarjasta semi-finaaliin. Ennen viimeistä osakilpailua peippaaja-kisaa johti Kalle Kipinä, joka laittoi kampoihin päätyen harrastesarjan kakkoseksi. Paikan päällä virheellisesti annettiin Riinalle semi-sarjasta lähteneiden pelurien paras nainen –pisteet (jotka oikeasti kuuluivat Katja Honkoselle), ja näin ero Kalleen näytti selvältä. Tarkistuslaskennassa ero kutistui lopulta pienimmäksi mahdolliseksi eli yhteen pisteeseen!

Peippaaja-kisa on selvästi tervetullut Iskuri-kilpailun oheen, ja lopputaulukostakin nähdään, että kyseessä on hyvin tasainen kilpailu. Ensi vuonnakin järjestetään molemmat kokonaiskisat, todennäköisimmin pistelaskua samalla edelleen kehittäen. Yhtenä kehityskohteena on esimerkiksi se, että henkilö saattaa aloittaa osan turnauksista kovemmassa ja osan rennommassa sarjassa – tähän olisi hyvä olla jokin yksiselitteinen tapa siirtää pisteet sarakkeesta toiseen.

Kiitos kaikille tämän vuoden taulukkoturnauksista! Tuttuun tapaan julkaisemme tässä vain kärjen tulokset. Jos sijoituit alemmaksi ja haluat tietää täsmällisen sijoituksesi, voit kysyä sitä minulta sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi

Seuraava turnaus siis 12.12. – varaa ihmeessä päivä jo kalenteristasi!

Lentisturnauksen 7.11.2020 kärki

1Jari Vilpas105
2Pekka Lammi95
3Jussi Madetoja90
4Jarkko Leivo80
5Jari Rämö84
5Ali Nazari79
7Riku Savonen87
8Petra Bisi-Ala-Nikkola86
9Ismo Kivelä85
9Teemu Rämö80

 

Vuoden Iskuri –kisan kärki

1Jussi Madetoja281
2Janne Pellikainen245
3Niko Nissilä239
4Mitja Ohtola213
5Annemari Ilonen199
6Reima Nieminen175
7Jari Rämö174
8Mikko Lehto168
9Anssi Tikkanen153
10Jussi Leinonen151

 

Vuoden Peippaaja-kisan kärki

1Riina Lempiälä258
2Kalle Kipinä257
3Pertti Lehtiö239
4Lidia Lipke221
5Tanja Välimäki218
6Katja Honkonen191
7Jussi Uotila166
8Mikko Heinonen153
9Matti Suohalme150
9Freddy Arias150