Lentisturnauksen 9.4. tulokset + kokonaiskisojen tilanne

Viime lauantaina pelattiin tämän vuoden toinen iso lentisturnaus. Se oli samalla eka taulukkomuotoinen turnaus tälle vuodelle, ja avasi myös Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kokonaiskilpailut, joita nyt päästään järjestämään välivuoden jälkeen.

Viihdyttävää peliä alkulohkosta...
Viihdyttävää peliä alkulohkosta (klikkaa auki). 

Koronaa ja muitakin tauteja on nyt liikkeellä, sillä turnausviikolla saatiin peräti seitsemän peruutusta. Lopulta kävikin niin, että neljästä lohkosta vain yksi voitiin pelata 6 vs 6, ja muut sitten 5 vs 5. Tämä oli kuitenkin parempi vaihtoehto kuin pelata kolmessa ylisuuressa lohkossa, joissa pisteiden saanti menee helposti vähän arpomisen puolelle. Tälläkin kerralla olisi ylempään sarjaan ollut menijöitä enemmän kuin mukaan mahtui. Nousseet ja pudonneet muistetaan sitten ensi kerralla, kun rajatapausten sijoittelua mietitään…

Pelit etenivät tuttuun tapaan sopuisissa ja tasaisissa merkeissä, aamupäivällä tahkottiin 11 erää alkulohkoissa, ja iltapäivällä saman verran finaaleissa. Pelatun 22 pelin jälkeenkin erot pelaajien välillä olivat usein pieniä. Esimerkiksi rentosarjassa Jani Taskinen voi voiton vain yhden pisteen erolla kakkoseksi tulleeseen Katja Honkoseen. Samasta sarjasta bongattiin myös päivän Paras Höntsyhenki -pelaaja, turnausdebytantti Amir Ahmadi.

Harrastefinaalissa 11 peliä ei edes riittänyt, sillä niiden jälkeen Timo Honkola ja Päivi Laitinen olivat molemmat tasan 20 pisteessä. Suoritetussa ratkopelissä harmaa joukkue vei voiton, ja näin voittopokaali Päiville.

Ylemmissä finaaleissa ei aivan näin tiukkoja loppuratkaisuja nähty. Semi-finaalissa voiton vei peräti viiden pisteen erolla vuoden 2019 Iskuri Anssi Tikkanen, joka näin sai pelastettua tilannetta merkittävästi kokonaiskisan kannalta yllättävän heikosti sujuneen alkulohkon jälkeen.

Kilpafinaalissa eroa kakkoseen oli neljä pistettä, kun Lauri Haverinen pokkasi päivän isoimman pokaalin. Laurin selvästä voitosta huolimatta jouduttiin lohkossa jatkopeleihin, kun mukana olleet kaksi naista olivat tasapisteissä. Lyhyestä eräpituudesta huolimatta tämäkin matsi ehti heilahdella puolelta toiselle, kunnes lopulta Miia Vainio vei parhaan naisen tittelin Petra Bisi-Ala-Nikkolan nenän edestä.

Vuoden Peippaaja & Iskuri -kisojen pistelasku ja tilanne

Peippaaja-kisan jaetulla kärkisijalla oleva Krista lyö.

Kaikki tänä vuonna järjestettävät taulukkolentisturnaukset muodostavat samalla kokonaiskisat. Vuoden Iskuri -kisa on lähinnä kilpasarjasta aloittaville pelaajille, Peippaaja-kisa puolestaan semi/harraste-sarjasta turnauksensa aloittaville. Pistelasku suoritetaan lähes samoilla säännöillä kuin 2020, ihan pienin tarkennuksin. Näin se menee:

  1. Turnauksen kaikki pelaajat asetetaan paremmuusjärjestykseen.
  2. Molemmissa sarjoissa voittaja saa 100 p, kakkonen 90 p, kolmonen 85 p, nelonen 80 p ja loput pelaajat aina yhden pisteen vähemmän kuin edeltävälle sijalle päätynyt.
  3. Iskuri-kisassa em. pisteet lasketaan koko turnauksen sijoituksen mukaan, eli mahdolliset edelle kiilanneet semi/harrastesarjasta lähteneet vähentävät pistemäärää. Peippaja-kisassa huomioidaan vain semi/harrasstesarjasta lähteneet.
  4. Kilpasarjan alkulohkon voitosta saa 10 ja kakkossijasta 5 lisäpistettä. (Jos, kuten nyt kävi, kaksi tai useampi pelaajaa on kärjessä tasapisteillä, he saavat 10 p mutta kakkossijaa ei tietenkään enää jaeta). Kilpasarjasta pudonneet saavat 5 miinuspistettä.
  5. Finaalisarjojen (ei kilpafinaali) voitosta saa 10 ja kakkossijasta 5 lisäpistettä.
  6. Molemmissa sarjoissa parhaiten sijoittunut nainen saa 10 lisäpistettä.
  7. Perussijoituksen tuoma pistemäärä ja lisä- ja miinuspisteet kumuloituvat, eli teoriassa henkilö voi esim. pudota kilpa-alkulohkosta harrasteeseen, voittaa sen ja olla silti kilpasarjan paras nainen = peruspistemäärä -5 + 10 + 10.
  8. Mikäli pelaaja on yksittäisessä turnauksessa lähtenyt eri sarjasta kuin missä kokonaiskisassa hän kilpailee, voidaan järjestäjän harkinnan mukaan silti tuomaroida hänelle pistemäärä kokonaiskisaan.

Tällä kertaa kisojen kärki asettui erittäin tasaiseksi, ja monet kärjessä repäisivät melkoiset pisteet. Iskuri-kisassa turnauksen voittaja Lauri oli alkulohkossaan toinen (100 + 5 = 105 p), kakkoseksi tullut Jone voitti alkulohkonsa (90 + 10 = 100 p), samoin teki jaetulle kolmostilalle noussut Aki (85 + 10 = 95 p). Peippaaja-kisassa Marc otti parhaasta sijoituksesta 100 p, ja toiseksi tullut Krista nappasi samaisen määrän pisteitä (90 + paras nainen 10 = 100 p).

Tuttuun tapaan julkaisemme turnauksen ja kokonaiskisojen tulokset vain kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja haluat tietää tarkan tuloksesi, voit kysyä sitä Ilkalta ilkka.virjo@hontsy.fi .

Turnauksen kärki

1Lauri Haverinen
2Jone Virtanen
3Aki Björksten
3Sami Välikoski
5Pekka Lammi
5Tero Javanainen
7Jani Tainio

 

Vuoden Iskuri -kisan kärki

1Lauri Haverinen105
2Jone Virtanen100
3Aki Björksten95
4Pekka Lammi89
5Sami Välikoski85
6Miia Vainio83
7Anssi Tikkanen82
8Tero Javanainen79

 

Vuoden Peippaaja -kisan kärki

1Marc Zhang100
1Krista Lehtimäki100
3Sami Lakso85
3Sattar Mohebi85
5Timo Honkola83
6Jani Taskinen82
7Jussi Uotila77
8Mika Nyyssönen76
8Katja Honkanen76
10Lidia Lipke75