Lentisturnauksen la 11.2.2023 tuloksia

Viime lauantaina pelattiin tämän vuoden ensimmäinen iso lentopalloturnaus. Samalla laitettiin käyntiin Vuoden Iskuri – ja Vuoden Peippaaja -kisat! Näihin kisoihin tänä vuonna bonuspisteitä myös joukkueturnauksista – ensimmäinen joukkueturnaus pelataan lauantaina 18.3. – sekin Vuoreksessa (ilmoittaudu mukaan nyt!) 

Anna laittaa passia liikeelle.

Turnausvuosi 2023 laitettiin käyntiin oikein napakasti peräti 60 pelaajan voimin. Moni oli matkustanut paikan päälle kauempaakin, mikä pantiin tyytyväisenä merkille! Viidestä lohkosta oli tällä kertaa kaksi kilpa- ja kolme semitasoista. Kilpasarjaan oikeastaan halunneita oli noin puolet ilmoittautuneista – päätettiin mieluummin karsia muutama pois kuin pakottaa henkilöitä ylempään sarjaan. Tämä osoittautui ainakin tällä kerralla todella hyväksi ratkaisuksi, joka itse asiassa paransi molempien sarjojen pelin tasoa!

Puolivälissä turnausta jakauduttiin tuttuun tapaan siihenastisen menestyksen perusteella eritasoisiin finaalilohkoihin. Rentosarjassa tapahtumien keskipisteessä olivat innokkaat Höntsy-tulokkaat, kun voiton vei Ahmad Alanzi viiden pisteen marginaalilla ennen Petra Järvimäkeä, ja Paras Höntsyhenki -pokaalin pokkasi Mohammed Hemn.

Harrastesarja puolestaan oli Höntsy-veteraanien kauppa. 11 ottelua ei riittänyt voittajan ratkaisemiseen. Ratko-ottelussa Ave Toometin joukkue joutui lopulta taipumaan, ja harrastefinaalin voiton vei Vili Keinänen.

Semi-finaalin voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä, sillä sielläkin nähtiin hurja viiden pisteen voittomarginaali. Voittaja Niku Hinkka kärsi tappion vain yhdessä pelissä yhdestätoista – ja siitäkin pelistä hän nappasi yhden pisteen.

Tästä hieman liikkuvaa kuvaa turnauksesta – osa videoista meni vähän plörinäksi, mutta hieman tunnelmaa kuitenkin:

Alemmassa kilpafinaalissa nähtiin mielenkiintoisia tapahtumia, kun kabinettisopimuksella (paikkoja vaihtamalla) kyseiseen sarjaan päässyt Jenna Palin otti ja vei tämän finaalin voittopokaalin, vieläpä varmistaen voittonsa ennen viimeistä erää. Hän ei kuitenkaan ollut paikkaa tässä finaalissa itselleen pelannut, mikä otetaan huomioon kokonaiskisan pisteissä sekä siinä, että turnauksen paras nainen -tittelin  sai semi-alkulohkonsa voittanut Elina Kuitunen. Kärjen takana alemmassa kilpafinaalissa nähtiin hämmentävän tasaisia sijoituksia, esim. peräti viisi pelaajaa oli jaetulla lohkon viidennellä sijalla.

Ylempi kilpafinaali oli Vuoden 2022 Iskuri-voittajan Aki Björkstenin näytöstä. Mies jäi vaille pisteitä vain yhdessä ottelussa ja hävisi toisen napaten siitäkin pisteen. 9/11 voittoa siis, ja neljän pisteen ero kakkosta Asko Niemeä.  Pisteen päässä Askosta jaetulla kolmossijalla Anssi Tikkanen ja Antti Kivimäki.

Kokonaiskisat 2023 käsittämään kaikki turnaukset

Vuoden Iskuri -kisa lanseerattiin aikoinaan käsittämään kaikki Höntsyn lentisturnaukset. Sittemmin kehitettiin suosittu joukkueturnausformaatti, joka jäi kisan ulkopuolelle – tämä virhe korjataan nyt. Muilta osin pidetään pistelasku entisenlaisena, eli pisteet tänä vuonna jaetaan näin (uusi kohta kursiivilla):

 1. Jyväskylän Pierre nostaa palloa.

  Turnauksen kaikki pelaajat asetetaan paremmuusjärjestykseen.

 2. Molemmissa sarjoissa voittaja saa 100 p, kakkonen 90 p, kolmonen 85 p, nelonen 80 p ja loput pelaajat aina yhden pisteen vähemmän kuin edeltävälle sijalle päätynyt.
 3. Iskuri-kisassa em. pisteet lasketaan koko turnauksen sijoituksen mukaan, eli mahdolliset edelle kiilanneet semi/harrastesarjasta lähteneet vähentävät pistemäärää. Peippaja-kisassa huomioidaan vain semi/harrasstesarjasta lähteneet.
 4. Kilpasarjan alkulohkon voitosta saa 10 ja kakkossijasta 5 lisäpistettä. Kilpasarjasta ”alimpaan mahdolliseen” finaaliin pudonneet saavat 5 miinuspistettä.
 5. Finaalisarjojen (ei kilpafinaali) voitosta saa 10 ja kakkossijasta 5 lisäpistettä.
 6. Molemmissa sarjoissa parhaiten sijoittunut nainen saa 10 lisäpistettä.
 7. Perussijoituksen tuoma pistemäärä ja lisä- ja miinuspisteet kumuloituvat, eli teoriassa henkilö voi esim. pudota kilpa-alkulohkosta harrasteeseen, voittaa sen ja olla silti kilpasarjan paras nainen = peruspistemäärä -5 + 10 + 10.
 8. Joukkueturnauksista saa bonuspisteitä seuraavasti: sarjan heikoimmassa joukkueessa pelanneet saavat 5 pistettä, ja siitä parempaan suuntaan yksi sija lisää tuo 5 p lisää. Esim. jos kilpasarjassa neljä joukkuetta, neljäs saa 5, pronssijoukkue 10, hopea 15 ja kulta 20 lisäpistettä. Huom. kokonaiskilpailu päättyy vuoden viimeiseen taulukkoturnaukseen, vaikka sen jälkeen olisi vielä joukkueturnaus.
 9. Mikäli pelaaja on yksittäisessä turnauksessa lähtenyt eri sarjasta kuin missä kokonaiskisassa hän kilpailee, voidaan järjestäjän harkinnan mukaan silti tuomaroida hänelle pistemäärä kokonaiskisaan.

Lauantain 11.2. tulokset ja kokonaiskisojen tilanne

Tuttuun tapaan julkaisemme tässä tulokset kärjen osalta. Mikäli sijoitustasi ei näy tässä, mutta haluat tietää tarkan sijoituksesi / pistemääräsi, voit kysellä sitä ilkka.virjo@hontsy.fi .

Kilpasarjan + Vuoden Iskuri -kisan kärki

Sijoitus turneellaNimiPisteetMistä ekstrapisteet
1Aki Björksten110Alkulohkon voitto
2Asko Niemi95Alkulohko 2
3Antti Kivimäki95Alkulohkon  voitto
3Anssi Tikkanen85
5Paavo Lähteenmäki84alkulohko 2
6Niko Nissilä83alkulohko 2
7Markus Vehmas82alkulohko 2
7Jarkko Leivo82alkulohko 2
7Tomi Kalllinen77
10Jani Tainio74

 

Tällä kertaa kilpa-alkulohkojen kärkikamppailu oli niin tiukkaa, että lopulta kilpasarjan pelaajista vain kolme ei saanut lisäpisteitä joko alkulohkon voitosta tai jaetusta kakkossijasta. Jarkko Leivo ja Markus Vehmas jakoivat sijoituksen keskenään sekä alkulohkossa että finaalissa! Viime vuoden voittaja Aki otti siis kovan lähdön tämänvuotiseen kisaan. Taulukkoturnauksia tälle vuodelle kuitenkin vielä useita (todennäköisimmin kolme), lisäksi bonuspisteitä on mahdollista tienata useammassa joukkueturnauksessa.

Vuoden Peippaaja -kisan kärki

1.Jarmo Kuusisto100
1.Elina Kuitunen100
3.Markus Kosonen90
4.Jari Venhovaara85
5.Jenna Palin81
5.Vili Keinänen81
6.Jouni Kanervo79
7.Antti Jämsä78
7.Antti Friman78
7.Tomi Kytö78

 

Jarmo Kuusisto oli semi-sarjasta lähteneiden ykkönen ja Elina Kuitunen kakkonen. Elina sai kuitenkin paras nainen -tittelistä kymmenen lisäpistettä, joten kaksikko lähtee tuleviin turnauksiin Peippajaa-kisan jaetulta kärkipaikalta.

 Kiitos taas kaikille mukavasta turneesta! Lauantaina 18.3. jatketaan, ilmoittauduhan mukaan täältä.