Lentisturnauksen tulokset ym. satoa

Viime lauantaina iskettiin Vuoreksessa Höntsyn tämän vuoden ensimmäinen iso lentisturnaus. Voittajakaksikoksi selviytyivät tällä kertaa Rämön ”veljekset”, joista isoimman pystin vei Teemu. Alemmat finaalit (2 kpl) voitti Mika Nyyssönen…

Mika paukuttaa Jarin sopivasta takapassista. Tämäkin pallo nousee kuitenkin vielä kilpasarjassa peliin.
Mika paukuttaa Jarin sopivasta takapassista. Tämäkin pallo nousee kuitenkin vielä kilpasarjassa peliin.

Aluksi pelattiin alkulohkoissa, joissa osassa oli 13 ja yhdessä peräti 14 peluria. Näin taidettiin tehdä Höntsyn lentisturnausten kävijäennätys, kun alkulohkoja oli neljä. Tiukkojen vääntöjen jälkeen jakauduttiin eritasoisiin finaaleihin, joista rentosarja käytiin kahdessa eri lohkossa.

Alku- ja finaalisarjojen välinen tauko ja siten koko aikataulu vähän venähti, kun allekirjoittanut sekosi taulukkojensa kanssa pahan kerran. Tästäkin taas opitaan ensi kertaa varten, pahoittelut tyhjäkäynnistä joka tapauksessa! Lopulta kuitenkin saatiin kaikki oikeille paikoille ja pelit jatkumaan.

Rentosarjan voittajakamppailu käytiin lopulta äärimmäisen jännittävänä enemmän pisteitä tuottaneessa B-lohkossa, jossa viimeisen pelin jälkeen peräti kolme pelaajaa (Mika Nyyssönen, Reima Nieminen, Inna Thil) olivat tasapisteissä. A-lohkon voittaja Riku Savonen jäi näistä pari pistettä vielä senkin jälkeen, kun erisuuruinen ottelumäärä kompensoitiin. Jatko-otteluksi valikoituneessa pelissä Nyyssösen puoli vei voiton ja näin rentosarjan voittopokaali hänelle. A-lohkossa puolestaan pelasi päivän Paras Höntsyhenki -pokaalilla palkittu Henrik Ampuja. Aika mukavasti pysyi pallo pelissä myös rentosarjan peleissä:

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”w9F8KiQsbp4″]

Harrastesarjassakin voitto selvisi vasta viimeisessä ottelussa, jossa vielä Matti Hautereella oli mahdollisuus  nousta ohi viimeisen matsin lepovuorossa olleen Mika Nyyssösen. Matin joukkue kuitenkin hävisi ottelun niukasti ja näin ratkopelit jäivät yhden pisteen päähän, ja myös harrastesarjan voiton pokkasi Mika Nyyssönen.

Mika Nyyssönen (A) iskee.

Tässä vaiheessa lienee syytä huomauttaa, että niin pahasti en taulukkojeni kanssa sentään seonnut, että sama henkilö olisi onnistunut yhtä aikaa pelaamaan sekä harraste- että rentosarjaa ja voittamaan molemmat. Vaan meillä Höntsyssähän on kaksi Mika Nyyssöstä, näistä ”the original” a.k.a. A-Nyyssönen voitti harrastesarjan ja B-Nyyssönen puolestaan rentosarjan.

Kilpasarjassa paukutettiin 14 pelaajan voimin 14 peliä, mutta voitto ratkesi tällä kertaa jo pelissä numero 12, jonka Teemu Rämön puoli vei pistein 3-0. Kahdessa viimeisessä pelissä pisteet jaettiin 2-1, ja niiden avulla Rämön ”veljeksistä” toinen eli Jari nousi kilpasarjan kakkoseksi. Jaetulle kolmostilalle päätyivät jo uransa aika monennen ”paras nainen” -pystin pokannut Minna Salmi sekä Mika Vanhala.

Eka turnaus on siis takana ja ekat Vuoden Iskuri -pisteet näin ansaittu. Tuttuun tapaan julkaisemme tässä jutussa tulokset vain kärjen osalta. Mikäli sijoituit alemmaksi ja olet kiinnostunut tietämään tarkan sijoituksesi, voit tiedustella sitä sähköpostilla ilkka.virjo@hontsy.fi .

Ennätyssuuri pelaajamäärä ja suuret lohkokoot, sekä pieni sekoilu taulukkojen kanssa laittoi miettimään, miten tätä tapahtumaa voisi jatkossa parantaa. Yksi asia on ainakin selvä, jatkoon menijöiden tarkat määrät (kuinka monta mihinkin sarjaan) päätetään jatkossa täsmällisesti etukäteen, ja pelataan sitten tarvittaessa ratkopelejä. Nyt käytössä ollut rajatapausten tuomarointi tulosten mukaan on periaatteessa ihan ok, mutta juuri siitä sitä sekoilua sitten aiheutuu. On nopeampaa pelata pari-kolmekin lyhyttä ratkopeliä kuin mennä laskuissa sekaisin.

Eyes on the ball!

Pari muutakin parannusajatusta tuli ajatellen sitä, mikäli jatkossakin turnaukseen on tulossa neljä lohkoa. Ensinnäkin, mikäli kaikki edelleen pelaavat samaa sarjaa, voisi finaalit pelata neljän tasoisina (ei siis rentosarjaa kahdessa eri lohkossa). Toiseksi, kokeilemme luultavasti seuraavassa turnauksessa mahdollisuutta jo ilmoittautumisvaiheessa valita kilpa- tai harrasteturnauksen.

Em. mahdollisuus tekisi alkulohkoista tasaisempia ja siten toivottavasti kaikille mielekkäämpiä. Mikäli homma toimisi, se voisi rohkaista vielä aiempaa enemmänkin porukkaa mukaan.

Tämähän tarkoittaisi käytännössä kahden erillisen turnauksen pelaamista samana päivänä. (Toki sarjojen välillä voisi pientä liikettä olla, esim. alemman sarjan lohkovoittajien nosto ylemmäs ja vastaava jumbojen putoaminen). Turnauksen jakaminen tällä tavalla kahtia edellyttäisi, että a) saadaan kasaan neljä lohkoa (eli kaksi per sarja, sekä b) ilmoittautumiset jakautuvat sarjoihin kutakuinkin tasaisesti. Tätä nyt todennäköisesti testataan seuraavan turnauksen ilmoittautumisessa – kuitenkin niin, että jos määrän puolesta jäädään kolmeen lohkoon tai ilmoittautumiset eivät jakaudu tasaisesti, pelataan turnaus totutulla mallilla.

Jaa seuraava turnaus? Täysin lukkoon lyötyä tämä ei vielä ole, mutta mitä todennäköisimmin kevään loput kaksi lentisturnausta pelataan lauantaina 8.4. ja lauantaina 13.5. Laittakaa siis kalenteriin. Suuret kiitokset kaikille osallistujille & vetäjille! Ja tästä kunniataulukkoa kilpasarjan osalta:

1.Teemu Rämö
2.Jari Rämö
3.Minna Salmi
3.Mika Vanhala
5.Juhani Luhti
5.Ilpo Kortelahti
5.Pasi Hätönen
8.Hannu Pulakka
8.Vili Keinänen
8.Vesa Fagerlund
11.Antti Koskinen
11.Mikko Lehto
13.Raino Pikkarainen
14.Jussi Kareinen