Naisten lentistä kokeillaan ainakin ke 16.3.!

Hiljakkoin teimme kyselyn pelkästään naisille tarkoitetusta lentopallovuorosta. Sen perusteella semi-tasoista naisten vuoroa testataan Lielahdessa keskiviikkona 16.3. klo 20, ja jatkoa seuraa mikäli kiinnostusta tuntuu riittävän. 

Ajatuksena on siis pelata vuorolla hyvätasoista lentistä naisten verkkokorkeudella. Vuoro ei ole tarkoitettu aloittelijoille – jos olet aloittelija, niin suosittelemme sinulle Höntsyn perus-vuoroja. Testivuoron vetää Ilkka, ja myöhemminkin on mahdollista että vetäjänä toimii tai ekstrapelureiksi otetaan miehiäkin – siinä tapauksessa heille asetetaan kielto hypätä hyökkäykseen tai torjuntaan 3 m viivan etupuolella. Mikäli vuoro saa riittävästi suosiota, on päätavoitteena, että vetäjänäkin toimisi useimmiten nainen.

Kyselyyn saimme noin 30 vastausta. Vastanneista naisista noin 20 oli hyvin kiinnostuneita Höntsyn omasta naisten lentisvuorosta, loputkin sitten ainakin jossain määrin kiinnostuneita. Pääosa toivoi vuoron minimitasoksi joko semi alempaa tai ylempää. Jotta saataisiin tarpeeksi pelaajia, laitettiin nimeksi nyt ”semi” ja minimitasoksi määritellään semi alempi. Tätä voidaan toki myöhemmin säätää.

Kyselyssä tarjottiin kolmea eri aika-paikkavaihtoehtoa. Nämä vaikuttivat vastaajille suurin piirtein yhtä hyviltä tai huonoilta keskenään. Meille käytännöllisintä on kokeilla ke-iltaa Lielahdessa, joten kokeillaan nyt sitä! Kyselyn perusteella Lielahden keskiviikkoon vähintäänkin joskus pääseviä oli 18 henkilöä. Määrä ei ole hirveän iso yhden vuoron pelaajaringiksi, joten toivotaan että myös kyselyyn vastaamattomia naisia saadaan mukaan.

Vuoro on nyt lisätty varaaheti-palveluun, ja se tulee sieltä varattavaksi heti kun kyseinen viikko tulee näkyviin (ensi viikolla siis). Toivotaan, että tämä vuoro sopii naisille ja saadaan hyvät pelit loppukevääksi aikaan. Mikäli näin ei käy, voidaan naisten lentistä kokeilla seuraavan kerran uusiksi kesällä; silloin pelit ovat isoissa, useamman kentän saleissa, ja naisten vuoro toteutuu jos toteutuu – ja jos ei, niin aina pääsee kuitenkin pelaamaan jossakin porukassa. Mikäli ihan jokaviikkoinen naisten vuoro ei tunnu toimivan, niin tulevaisuutta ajatellen on mahdollista myös kokeilla yksittäisiä vuoroja silloin tällöin.

Lielahden iso sali on todella hyvä pelipaikka, joten puitteet ovat kunnossa – tulkaahan naisetkin!