Sählyturnaus 21.4.2024

Tätä on ehditty toivoa paljon, ja nyt se on vihdoin täällä – Höntsyn sählyturnaus vuosimallia 2024! Turnaus on kaikille avoin etkä tarvitse joukkuetta voidaksesi osallistua. Paljon pelejä kaikille menestyksestä riippumatta!

Suoraan ilmoittautumaan tästä

Pelit pelataan taulukkopelinä, eli pelataan lyhyitä pelejä jatkuvasti vaihtuvin jaoin. Tässä hyödynnetään in-house-matemaatikkomme laatimia taulukoita, jotka peluuttavat sinua tasaisesti samalla/eri puolella kunkin lohkon muun pelaajan kanssa. Näin jokaiselle muodostuu oma yksilöllinen pistemäärä, vaikka jokaisessa ottelussa pisteet toki ansaitaan joukkueena.

Yösäbäilyä jokunen vuosi sitten.

Turnauksen pelit pelataan 4 vs 4 ja maalivahdit, tavallista pienemmällä (mutta kuitenkin 4-4-peliin ihan hyvän kokoisella) kentällä. Yksittäisen pelin kesto on noin 3-5 minuuttia ja pyritään siihen, ettei vaihtopelaajia ole. Kussakin lohkossa on aina kaksi maalivahtia, jotka kamppailevat toisiaan vastaan.

Todennäköisimmin turnaus koostuu kahdesta vaiheesta. Alkusarjan jälkeen jakaudutaan siihenastisen menestyksen perusteella eritasoisiin finaaleihin. Niissä pelataan sitten uusi sarja, jonka jälkeen päästään palkintojenjakoon. Mikäli aikataulu sallii, saatetaan takavuosien yösäbän malliin toteuttaa myös erillinen rankkarikisa. Formaatin parhaita puolia on se, että jälkipuoliskolla olet todennäköisesti itsellesi sopivan tasoisessa pelissä. 

Turnaus pelataan sunnuntaina 21.4. noin klo 10-15 tuliterällä Sammon uudella koululla, jossa on erittäin hyvänkokoinen liikuntasali, joka saadaan jaettua kolmeen osaan. (Kunkin osan koko noin 24 x 17m). Kolmea kaukaloa ei valitettavasti ole, eli kenttää rajaavat seinät – kulmia mahdollisesti pyöristetään jotenkin sählyvuoroilta tutuilla konsteilla. Käytössä ovat normaalit salibandyn säännöt pienin poikkeuksin (esim. koska laitoja ei ole, pallo tulee korkeammaltakin seinästä takaisin peliin, lisäksi jäähyn arvoisesta rikkeestä tuomitaan erien lyhyyden vuoksi suoraan rankkari).

Turnausmaksu on 25 euroa (normaali) tai 20 euroa (alennettu: höntsypassin omistajat, opiskelijat, eläkeläiset, työttömät). Maksu on sama kenttäpelaajille ja maalivahdeille.

Sammon uudella koululla on huikean hienot puitteet.

Ilmoittaudu saman tien täyttämällä tämä lomake. Lomakkeessa kyselemme myös mahdollista tasotoivetta. Todennäköisintä on, että tässä turnauksessa kaikki alkulohkot ovat samanarvoisia, mutta mikäli toiveet jakautuvat sopivasti, voidaan eritasoisiakin alkulohkoja harkita.