Semi-lentis jaetaan kahteen tasoon

Syyslomaviikon jälkeen eli 22.10. alkaen Höntsyn lentiksessä on kolmen sijaan neljä (tai kolme ja puoli) tasoa, kun semi-lentis jakautuu alempiin ja ylempiin semi-vuoroihin. Vuoromääre on toistaiseksi näkyvissä vain Hobbydeedissä – kunhan homma lähtee rullaamaan, päivitetään asia myös muihin ohjelmiin. 

Höntsyn ekassa lentisturnauksessa vuonna 2012 kaikki mahtuivat yhdelle kentälle & samaan sarjaan.

Mitä mitä? Semi-vuorot jaetaan nyt kahtia. Alemmissa semi-vuoroissa ”vaadittava” taso on entisenlainen, ja entiseen tyyliin pelaaja itse voi määritellä täyttääkö sen. Ylemmissä semi-vuoroissa rima hieman nousee, ja tarpeen vaatiessa voimme pyytää pelaajaa pysyttelemään korkeintaan alemmilla semi-vuoroilla. Tarkemmat kuvaukset siitä, mitä eri tasoilla tarkoitetaan, löydät täältä.

Huom. sanomattakin lienee selvää, että kyseessä on kokeilu – jos tämä osoittautuu huonoksi ratkaisuksi, keksitään jotain muuta.

Miksi? Höntsyn lentopallo menee koko ajan eteenpäin ja pidempään pelanneiden / enemmän paneutuneiden taso nousee. Tämä tarkoittaa tietenkin sitä, että tasoero aivan aloittelijan ja parhaiden höntsäreiden välillä koko ajan kasvaa. Koska lentopallo on tältä osin herkkä peli ja vaatii pelaajien keskinäistä tasaisuutta, on luonnollisena seurauksena ollut tasojen lisääminen. Ensin tuli lentis edistyneet, sitten tuli perus-semi-pro ja nyt semi vielä paalutetaan kahtia.

Monet pelaajat varmasti käyvät jatkossakin useilla tasoilla, ja esim. alemman ja ylemmän semin kävijät ovat varmasti suurelta osin samoja henkilöitä. Tarkoituksena ei olekaan karsinoida pelaajia tarkkaan omiin lokeroihinsa, vaan luoda erilaisille peleille erilaiset mielekkäät minimiedellytykset. Pyrkimys on myös helpottaa pelaajana kehittymistä: jatkossa esimerkiksi siirtyminen perus-vuoroilta alemmille semi-vuoroille ei ole yhtä iso hyppäys kuin semi-vuoroille siirtyminen on tähän mennessä ollut.

Tarkoitus on myös helpottaa ikävintä työtehtäväämme, eli pelaajien karsintaa. ”Karsintaraja”, eli ensimmäinen kohta jossa pelaaja ei enää yksin itse päätä mille tasolle menee, asetetaan ylemmän semin kohdalle. Tämänhetkisellä vuoro-ohjelmalla myös ”karsituille” jää pelattavaksi viisi pelivuoroa viikossa (3 perus plus kaksi alempaa semiä – toivottavasti myöhemmin kolmaskin alempi semi). Aiemmin pelurin rajoittaminen pelkästään semi-vuoroille on ollut tässä suhteessa aika raakaa.

Mites nyt eteenpäin? Syyslomaviikon jälkeen semi-vuoroista ylempiä ovat ma Atala, ti Hyhky, ke Lielahti ja to Linnainmaa. Alempia puolestaan to Amuri ja la Linnainmaa. Alku- vs. loppuviikkopainotteisuus on noteerattu, ja ajatuksena on että jos vain sopiva sali löytyy, perustetaan alempi semi-vuoro tiistaille. Vuorot on pyritty määrittelemään pääosin nykyisen tason mukaan, tämä on yksi epäsymmetrian syy.

Toivomme, että kukin itse löytää tiensä hänelle sopiville vuoroille. Kuten sanottu, jos ylemmän semin vuoroille eksyy henkilöitä, jotka eivät sinne mielestämme kuulu, huomautamme tästä sitten…

Uskomme, että tällä tavalla saamme tarjottua kaikille parempaa, omalle tasolle sopivaa lentopalloa! Mikäli sinä haluat kehittyä pelaajana ja siirtyä pikku hiljaa ylemmille tasoille, kananttaa esim. vilkaista nämä höntsylentiksen uunituoreet oppaat:

Höntsylentiksen perusteita, lyhyt oppimäärä (perus-vuorolaiselle)

Höntsylentiksen perusteita, hieman pidempi oppimäärä (kohti ylempää semi-vuoroa)

Loppusyksystä on tarkoitus järjestää halukkaille taas myös vinkkivuoroja, joilla voi saada palautetta ja vinkkiä omaan pelaamiseensa.

Tulossa myös lentisturnaus lauantaina 10.11.!