Syksyn meiningit & Höntsyohjelma

Kesä on pian takana päin ja nyt alkaa myös olla selvillä, minkälaisella ohjelmalla syksyllä höntsäillään. Jokusesta viime aikojen suositusta vuorosta on jouduttu luopumaan, mutta vastaavasti uusia namupaloja on tarjolla! Lue tästä Höntsyn kuulumiset ylipäätään ja syksyn meiningit laji kerrallaan.

Syysohjelmamme 26.8. alkaen löytyy täältä. Pienimuotoinen ohjelmanvaihdos tapahtuu syys-lokakuun vaihteessa, kun Vuoreksen tiistaisäbä päättyy ja jalkapallosta siirrytään sisätiloihin. Nämä tiedot on jo mahdutettu ohjelmaan. Marraskuun puolivälin jälkeen alkavat jääkiekkohöntsyt Koulukadulla, sinne pyritään saamaan ainakin viimetalviset kolme vuoroa (ti-to-su).

Oy Höntsy Ab:n taloustilanne on varsin vakaa, mutta kesäkuun lopussa päättynyt tilikausi oli jonkin verran tappiollinen. Kirjoittelen aiheesta tuonnempanalisää, mutta tämä tarkoittaa joka tapauksessa pieniä (5-10%) hinnankorotuksia todennäköisesti lokakuun alusta lukien. Hintojammehan ei olekaan tarkistettu aikoihin, viimeksi kolme vuotta sitten, kun Höntsypassien hintoja laskettiin selvästi.

Lentopallon syyskauteen lähdettäessä vuoroja on yhtä monta kuin keväälläkin, mutta pieniä muutoksia on tapahtunut, kun kaikkia vanhoja salivuoroja ei jostain syystä saatu uusittua. Perustason vuoroja on kolme (ma-ke-pe), alemman semitason myös kolme (ti-la-su), ylemmän semitason neljä (ma-ti-ke-to) ja pro-tason yksi (su). Tasomäärityksiä muokataan luonnollisesti syksyn mittaan niin, että saadaan toisaalta tarjonta vastaamaan kysyntää, toisaalta vuorojen nimitys vastaamaan todellista tasoa.

Maanantain ylempi semi-vuoro muuttaa Atalasta Leinolaan. Torstailta jää pois Linnainmaan vuoro, vastaavasti Karosen koululle tulee tiistaille uusi vuoro. Sunnuntain pro-vuoro pysyy paikallaan, mutta toinen vuoro muuttaa Lentävänniemen koululle.

Syyskaudella ei varsinaista lentiskoulua nähdä, mahdollisesti sellainen (tai jokin muu lentiskurssi) järkätään kevätkaudella. Vinkkivuoroja pyritään järjestämään jonkin verran, erityisesti perus-tasolle uusia harrastajia auttamaan. Lentisturnauksia pelattaneen noin kerran kuussa tai hieman harvemmin – palataan näiden päivämääriin tuonnempana.

Salibandyn/sählyn harrastajille syksyn ensimmäinen ilouutinen on viides Raholan vuoro: 26.8. lähtien Raholassa pelataan joka arkipäivä. Toivottavasti niin molarit kuin kenttäpelaajatkin ottavat keskiviikon uuden vuoron saman tien omakseen!

Toinen ilouutinen ovat säbävuorot Raholan ulkopuolella tiistaisin Vuoreksessa ja torstaisin Vehmaisissa, jossa Höntsy pelaa nyt ensimmäistä kertaa. Vuoreksen säbävuoro on valitettavasti käytettävissämme vain syyskuun ajan. Sen loppuessa tilalle tulee maanantai-illalle sählyvuoro Ristinarkun koululle (Takahuhdin yläkoulu), jossa myös tuttu keskiviikon vuoro jatkuu, remontista johtuen kuitenkin vasta 18.9. alkaen. Vehmaisten säbävuoro on koko talveksi!

Sählyä ilman laitoja pelataan lisäksi tuttuun tapaan sunnuntaisin Pohjois-Hervannassa. Sunnuntaille saatetaan syksyn mittaan napata jostain toinenkin vuoro, mikäli PoHessa on täyttä ja hyvä vuoro tulee tarjolle (valitettavasti emme saaneet jatkoa Linnainmaan su-vuoroon).

Jalkapalloa pelataan ulkona vielä syyskuun ajan keskikesältä tuttuina päivinä ja tutuilla vuoroilla, joskin tiistain vuoro siirtyy iltojen pimetessä aikaisemmaksi. Futsal jatkaa futiksesta tuttua ti-to-su-rytmiä, jossa arkivuorot puolentoista tunnin pläjäyksiä! Tämän vuoden pelipaikoilla on valitettavasti kaikilla pitkä joulutauko ja Sammon lukiolla lisäksi keväällä yo-kirjoitustauko. Näihin pyritään keksimään mahdollisimman hyvät korvaavat pelipaikat.

Koripallo palaa kesätauolta keskiviikkona 28.8. klo 20 tutussa, keskeisellä paikalla sijaitsevassa Amurin koulun salissa. Koriksellekin etsimme mieluusti jostain toisen viikoittaisen vuoron, mikäli alkaa näyttää että kävijöitä on tällä yhdellä vuorolla runsaasti