YöBiitsin 12.3. tulokset ja Vuoden Iskuri -tilanne

Lauantaina 12.3. pelattiin YöBiitsi-turnaus. Jokainen sai taatusti paukuttaa palloa riittävästi, sillä pelejä pelattiin liki 300 eräpisteeseen asti. Lopussa meni jännäksi, ja voittaja selvisi pienimmällä mahdollisella erolla.

Viime kerrasta oppien muutettiin sääntöjä niin, että alkulohkoissa ja rentosarjassa tuli syöttö suorittaa alakautta. Tämä sääntö osoittautui oivalliseksi, ja alkulohkoissakin nähtiin enemmän peliä ja pidempiä palloja.

Pallo ilmassa kahdella kentällä.
Pallo ilmassa kahdella kentällä.

Tiukkaa oli jo turnauksen alkupuolella, kun kolmesta alkulohkosta kahdessa jouduttiin pelaamaan ratkopelit kilpasarjan paikoista. Näissä tiukoissa minipeleissä Taru Ruotsalaisen joukkue päihitti Pasi Hätösen joukkueen, ja – yllätys yllätys – Höntsy-turnausten kestomenestyjä Raino Pikkaraisen joukkue puolestaan Ipe Tyyskän joukkueen.

Rentosarjassakin kisa oli tiukkaa ja ratkaisu jäi viimeiseen peliin, johon sekä Pete Huttunen että  Vivian Toivanen lähtivät 12 pisteestä. Peten joukkue vei viimeisen pelin, ja näin rentosarjan voittopokaali meni hänelle.

Miika paukuttaa, Mikko torjuu, ja Raino & Vivian nostavat pallon tästä vielä peliin.
Miika paukuttaa, Mikko torjuu, ja Raino & Vivian nostavat pallon tästä vielä peliin.

Harrastesarjan pistetaulukko on ehkä erikoisinta nähtävää Höntsyn taulukkoturnauksissa pitkään aikaan. Alkulohkossaan vain kohtalaisesti menestynyt Mika ”se uudempi” Nyyssönen muuttui finaalien alettua voittamattomaksi pistekoneeksi.

Pasi Hätönen roikkui pitkään mukana kisassa, mutta kolmessa viimeisessä matsissa Mika meni tavoittamattomasti menojaan. Seitsemästä pelistä 16 pistettä, ero kakkosena olleeseen Pasiin seitsemän pojoa! Ei muistu mieleen, että tällaista ylivoimaa olisi aiemmin Höntsyn taulukkoturnausten finaaleissa nähty. Alkusarjassa kyllä, mutta finaaleihinhan on jo lähtökohtaisesti valikoitu keskenään suurin piirtein samantasoiset pelurit samaan lohkoon…

Harrastesarjasta löytyi myös tämän turnauksen Paras Höntsyhenki –pelaaja, alempana olevalla videolla Lehon hienosta hiha-takapassista pommittava Minna Salmi.

Jos harrastesarja ratkesi ylivoimaisesti, nähtiin kilpafinaalissa sitäkin tiukempaa taistelua. Taiston tauottua neljä parasta pelaajaa löytyi taulukosta kahden pisteen sisältä. Ratkoja ei kuitenkaan tarvittu, sillä asetelma ennen viimeistä matsia oli selvä: jompikumpi kyseiseen peliin 12 pisteestä lähteneestä Rämön ”veljeksestä” voittaa, vanhempi Jari tai nuorempi Teemu.

Kilpafinaaleissa peräti kolme peliä ratkesi pienimmällä mahdollisella 2 pisteen erolla, ja niin kävi viimeisessäkin pelissä. Teemun joukkue johti jo 19-15, mutta Jarin porukka kiri huikeasti ensin tilanteeseen 19-18 ja sitten vielä 20-19 nätissä pallossa, jossa Jari onnistui vaimentamaan ensin Teemun tappopaikan, minkä jälkeen Miika Oikari täräytti pallon Jussi Luhdin käsistä takaseinään. Tähän pyristely kuitenkin päättyi, sillä seuraavassa pallossa ei käsiä enää ollut välissä ja ratkaiseva lyönti meni suoraan takaa yli. Näin Teemu Rämö voitti jo toisen YöBiitsi-turnauksen peräjälkeen. Viimeisessä matsissa ratkesi myös parhaiten sijoittuneen naisen pokaali, kun Taru Ruotsalainen oli voittavalla ja Jenni Viinanen häviävällä puolella.

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”NBBKKyWdVDY”]

YöBiitsi oli samalla toinen lentisturnauksemme vuodelle 2016 ja siten Vuoden Iskuri –kisan toinen osakilpailu. Ensimmäisenähän pelattiin ihan tavan sisälentistä Sammon keskuslukiolla 23.1. Tämän vuoden kaikki lentisturnaukset muodostavat kokonaiskilpailun (ks. pistelaskusäännöt). Ekan osakilpailun voittanut Ilpo Kortelahti oli valitettavasti kipeänä, eikä päässyt puolustamaan johtoaan tähän toiseen osakilpailuun.

Loppuläpyt, turnausvoittaja Teemu Rämö kättelee jaetulle kolmossijalle päätynyttä Miika Oikaria. Etualalla niukasti kakkoseksi jäänyt Jari Rämö.
Loppuläpyt: turnausvoittaja Teemu Rämö kättelee takana jaetulle kolmossijalle päätynyttä Miika Oikaria. Etualalla niukasti kakkoseksi jäänyt Jari Rämö kättelee parhaana naisena palkittua Taru Ruotsalaista.

Kokonaiskisan kärjessä on molemmissa turnauksissa tasaisesti kolmanneksi sijoittunut Jussi Luhti. Kärki on muutenkin kerännyt pisteitä molemmista osakilpailuista – vain yhden turnauksen mieheen pelanneet turnausvoittajat löytyvät vasta jaetulta seitsemänneltä sijalta. Turnauksia on tänä vuonna vielä useita jäljellä – seuraavana sisälentis Vuoreksen koulukeskuksella lauantaina 7.5. – joten mitä tahansa saattaa tapahtua. Eri lajien kokonaiskilpailu Grand Slam 2016 starttaa Futsal-turnauksella lauantaina 9.4. ja lentiksestä siihen kuuluu juurikin mainittu Vuoreksen turnaus 7.5.

Seuraavassa turnauksen kilpasarjan järjestys ja kokonaiskisan kärkikymmenikkö. Mikäli et sijoittunut niihin mutta haluat tietää tarkan tuloksesi, kysele sitä sähköpostilla ilkka.virjo at hontsy.fi.

Kiitos kaikille mukavasta turnauksesta jälleen kerran!

YöBiitsi-turnauksen kärki:

1Teemu Rämö
2Jari Rämö
3Miika Oikari
3Jussi Luhti
5Taru Ruotsalainen
6Raino Pikkarainen
6Jenni Viinanen
8Vili Keinänen

Vuoden Iskuri -kisan tilanne:

Yöbiitsi 12.3.Lentis 23.1.Yhteensä
1.Jussi Luhti5555110
2.Vili Keinänen465197
3.Jari Rämö603696
4.Anna Lehto355085
5.Mika Nyyssönen B552176
6.Pasi Hätönen442872
7.Teemu Rämö70070
7.Ilpo Kortelahti07070
9.Mikko Lehto412667
10.Pete Huttunen471966