Vuoden Höntsäri ja Iskuri -kisoista ym.

Kevään mittaan pelataan useita Höntsy-turnauksia. Samalla alkaa Grand Slam –kokonaiskilpailu eri lajien turnauksista. Eniten pisteitä kerännyt kruunataan Vuoden Höntsäriksi. Vastaava kisa käydään myös lentisturnauksissa Vuoden Iskijän tittelistä. Ensin kuitenkin sunnuntain höntsyohjelmaan tehtävästä pikku muutoksesta.  

grand slam 2016Futsalin kävijämäärät ovat viime aikoina nousseet ilahduttavasti. Viime sunnuntaina kyseinen vuoro oli ensimmäistä kertaa täynnä. Vaihtelu on kuitenkin suurta. Ensi sunnuntaista 28.2. alkaen Pohjois-Hervannan futsalin ja sählyn kestot joustavat futsalin kävijämäärän mukaan. Mikäli futsaliin tulee yli 14 peluria, pidennetään vuoro 10 minuutilla. Vastaavasti sähly tällöin lyhenee 75 minuutin mittaiseksi ja alkaa vasta 18.15.

Futsalilla aloitetaan myös tämänvuotinen Grand Slam –taulukkoturnausten kokonaiskilpailu. Kukin turnaus on aina oma itsenäinen kilpailunsa, mutta samalla kerrytetään kokonaiskisan pisteitä. Mitä kaikkia turnauksia sitten järjestetään, riippuu teistä – niiden toteutumiselle on aina määritelty minimiosallistujamäärä.

Aiemmasta viisastuneena olemme pyrkineet siihen, että minimiosallistujamäärät olisivat aiempaa pienempiä. Tämä edellyttää fiksua suunnittelua pelipaikkojen ja turnauksen keston suhteen. Futsal-turnaus jäi viime vuonna väliin pelaajien puutteen vuoksi, ja siksi se pelataan tänä vuonna Lentävänniemen koulun salissa. Koska sali on edullisempi kuin isot palloilusalit tai esim. Rahola, voidaan turnaus kannattavasti järjestää jo 20 pelurin voimin. Kannattaa toimia nopeasti, sillä yli 30 peluria ei voida mukaan ottaa!

Kevätkaudella Grand Slamiin kuuluvat Futsal-turnaus Lentävänniemen koululla lauantaina 9.4. klo 10-16, sisälentopallo näillä näkymin Vuoreksessa la 7.5. ja päiväsählyturnaus jossakin isossa koulun salissa la 21.5. Lisäksi yritetään todennäköisesti järjestää ulkolentistä, jalkapalloa, koripalloa (sisällä tai ulkona) sekä Yösäbä. Tässä hieman Grand Slam -tunnelmia vuodelta 2013:

[youtube width=”600″ height=”365″ video_id=”KvS2RobO3SY”]

Näiden lisäksi järjestämme myös YöBiitsi-turnauksen lauantaina 12.3. Se ei kuulu Grand Slamiin, mutta tämän vuoden lentisturnauksista muodostetaan myös kokonaiskilpailu, jonka voittaja kruunataan Vuoden Iskijäksi. Yksi lentisturnaus on jo pelattu 23.1. ja sen voittanut Ilpo Kortelahti siis tällä hetkellä johtaa Vuoden Iskijä -kisaa. Muita osakilpailuja YöBiitsi, toukokuun sisälentis, kesällä pelattavat 1-2 ulkolentisturnausta sekä ainakin yksi sisälentis syksyllä. Grand Slamiin otetaan näistä vain pari, jotta sen luonne usean eri lajin kokonaiskisana säilyy.

Pistelasku kokonaiskisoissa

Grand Slamin ja Vuoden Iskijä -kisan pistelasku toimii samalla periaatteella. Turnauksen voittaja kuittaa 70 pistettä, kakkonen 60, kolmonen 55. Neljäs saa 50 pistettä ja hänen jälkeensä kukin aina yhden pisteen edellistä vähemmän. Viimeiseksi jäänyt saa siis sitä enemmän pisteitä, mitä vähemmän turnauksessa on pelaajia.

Mahdollisten alempien finaalien voittajat sekä parhaiten sijoittunut nainen saavat kukin 10 lisäpistettä. Muita lisäpisteitä ei ole jaossa, vaikka toki Paras Höntsyhenki –pokaali joka turnauksessa jaetaan. Kaikki turnaukset ovat samanarvoisia, eli viimeisen osakilpalun tuplapisteistä luovutaan.

Tervetuloa mukaan kisailemaan! Ilmoittaudu saman tien mukaan Yöbiitsiin 12.3. ja Futsal-turnaukseen 9.4.