Hyvin meille käy!

Tappara on Suomen mestari, aloite menee läpi, velat muuttuvat saataviksi ja elämä hymyilee! Vai miten se nyt meni?

Tänä keväänä tässä blogissa on seurattu jatkokertomusta kuntalaisaloitteesta ja Höntsyn toiminnan jatko on ollut vaakalaudalla. Aloitetta käsiteltiin pari viikkoa sitten lautakunnassa, josta saatiin lupaava mutta kuitenkin vähän epäselvä päätös. Mitä tuo päätös käytännössä tarkoittaa, sitä on pyritty viime viikkoina kaupungin edustajien kanssa selvittämään. Tällä hetkellä olen hyvin luottavainen sen suhteen, että Höntsyllä on edessään loistava tulevaisuus!

Koko juoksuporukka yhteiskuvassa hurjan suorituksen jälkeen.
Cooperiakin on joskus yhdessä juostu.

Byrokratia jauhaa hitaasti. Virallisia päätöksiä tehdään vasta syksyllä, ja todennäköisesti ne vaikuttavat maksamiimme vuokriin vasta ensi vuonna. Käymieni keskustelujen pohjalta uskallan kuitenkin odottaa, että nämä päätökset ovat meille myönteisiä. Tulevaisuutta ja ensi syksyn vuoroja suunnitellaankin nyt täyttä häkää.

Nyt kun kävi näin, niin paljastettakoon, mitä olisi tapahtunut, jos vuokra-asia olisi täysin tyrmätty: Olisin lähtenyt etsimään muita hommia. Viimeiset höntsyt olisi höntsäilty suurin piirtein elokuun lopussa, hieman lajista riippuen. Tämä olisi jättänyt kaikille kuitenkin noin 4 kk aikaa käytellä ostetut liput pois. Mutta hei, eipä käynyt näin!

Tietenkään tämä vuokra-asia ei yksin ratkaise kaikkea, ja ensi vuoteen on pitkä aika, joka jotenkin täytyy sinnitellä. Moni muukin asia kuitenkin osoittaa oikeaan suuntaan. Talouttamme on tervehdytetty roimalla kädellä jo pitkään, ja viimeksi kuluneen vuoden aikana on saatu maksettua pois paljon velkoja ja maksurästejä. Jatkossa niihin ei enää mene niin paljon rahaa, ja siten sitä alkaa jäädä meikäläisen palkkaan ja muihin tähän asti alipriorisoituihin menoihin. Omaa toimeentuloani tänä vuonna helpottaa yksi suht iso Höntsyn (tai höntsäämisen) ulkopuolinen työprojekti.

Kun lisätään tähän odotettavissa oleva helpotus salivuokrien suhteen, alkaa homma näyttää toimintakelpoiselta pidemmälläkin aikavälillä.

Tämä tilanne siis tiedoksi kaikille – ensi vuonnakin pelataan! Haluan tässä kiittää Tampereen kaupungin päätöksentekijöitä fiksuista päätöksistä ja siitä, että Höntsyn toiminta on mahdollista jatkossakin. Erittäin suuri kiitos asiasta kuuluu tietysti myös kaikille teille aloitteen allekirjoittajille, asiaa lobanneille ja muuten vaan myötävaikuttaneille. Ilman teitä Höntsy ei olisi mitään!