Kiitokset tähänastisesta & Hyvää joulua!

Joulu 2017 on samalla Höntsyn kahdeksas joulu. Ensimmäinen joulu piti sisällään peräti pariviikkoisen joulutauon, ja lukaisin juuri silloin kirjoittamani blogikirjoituksen: Kiitokset tähänastisesta & Hyvää joulua! Se sopii otsikoksi myös tänään.

Tuolloin totesin, että Oy Höntsy Ab -nimistä ideaa on testattu nyt pari kuukautta, eikä se selvästikään ole aivan kuolleena syntynyt, mutta että ”Elinvoimaisen tuntuisesta vauveliinista on vielä pitkä matka täysikasvuiseen, kunnolla omilla jaloillaan seisovaan yritykseen.” 

Seitsemän vuotta myöhemmin voin todeta, että jos olisin tuolloin tiennyt, miten pitkä matka on kyseessä, olisin lyönyt saman tien hanskat tiskiin. Vuoden 2017 myötä Höntsystä kuitenkin on sellainen vihdoin tullut: täysikasvuinen, omilla jaloillaan seisova yritys. Joka suurin piirtein tietää, mitä se tekee ja millä tavoin se voi tulla toimeen. Tämä vuosi on ollut taloudellisesti historiamme paras. Tämä ei tarkoita purjevene- ja lomaosakekaupoille lähtemistä, mutta kuitenkin sitä, että tällaisella pohjalla toiminnan pyörittäminen ja edelleen kehittäminen tuntuu mahdolliselta ja motivoivalta.

Asiaa selittää se, että vuoden alusta alkaen olemme maksaneet tilavuokrat kaupungille saman taksan mukaan kuin muutkin urheiluseurat. Syksyn mittaan em. päätös on ollut uhattuna – ei oikeastaan mistään asiallisesta syystä, vaan koska se on joitakin seuramaailman henkilöitä ottanut pannuun. (Ks. aiemmat blogikirjoitukset kuten tämä). Ilmeisesti uhka on nyt väistynyt. Suuri kiitos kaikille asiassa tykö auttaneille, olen melkoisen varma että tässä ei enää keikuttaisi, mikäli todella monet yhteisömme jäsenet eivät olisi aktiivisesti vaikuttaneet puolestamme sekä viime vuoden keväällä että kuluneena syksynä.

Mitään virallista päätöstä asiasta ei tosin ole tehty, mutta muut kokonaisuuteen liittyvät asiat (kuten ensi vuoden vuokrat) on päätetty, eikä meitä koskevaa vuosi sitten tehytä päätöstä ole muutettu tai peruttu, joten se on edelleen voimassa. Toivottavasti tämä asia siirtyy nyt taka-alalle, emmekä joudu siitä enää tulevaisuudessa vääntämään.

Tässä tilanteessa on mukava viritellä joulumieltä. Höntsyn parissa olen luonut ja löytänyt ”oman sirkukseni”, jossa työskenteleminen on hauskaa ja palkitsevaa. Tämä johtuu tietenkin kaikista ihmisistä, joita toiminnassa pyörii. Kuten olen ennenkin todennut, höntsääminen tuntuu vetävän puoleensa lähes pelkästään mukavia ihmisiä. Olen todella iloinen siitä, että olen saanut tutustua kaikkiin teihin asiakkaisiin ja vetäjiin, ja saan jatkossakin palloilla ja puuhailla teidän kanssanne ja kehitellä teille & meille kaikenlaista kivaa tekemistä.

Tänä kahdeksantena joulunahan olemme päässeet tilanteeseen, jossa joulutaukoa ei oikeastaan edes ole: viimeiset lentikset lätkitään aatonaattona (kolmella kentällä, näyttäisi nyt), ja heti tapaninpäivänä on taas täysi kinkunsulatusrähinä päällä. Mikäs sen mukavampaa.

Näissä tunnelmissa haluan toivottaa meille kaikille oikein rentouttavaa, iloista ja rauhallista joulua!