Osallistujat->Hobbydeed, ohjelmamme ja lentistasot

Tulevana lauantaina Höntsyn varausalusta Osallistujat.com uudistuu. Nimi muuttuu Hobbydeed.comiksi ja ulkoasu uudistuu täysin. Siirtymisen pitäisi olla vaivatonta. Vanhat tunnukset toimivat ja jo tehdyt ilmoittautumiset säilyvät. Talven ohjelmaamme tulossa ennen hiihtolomaa pari muutosta.

Osallistujat.comin uudistus on lähtökohtaisesti meille erittäin tervetullut ja odotettu. Vanhaa käyttöliittymää ei juurikaan ole viime aikoina paranneltu ja jotkin tiedossa olleet bugit ovat silloin tällöin häirinneet toimintaamme. Näiden pitäisi nyt poistua. Samalla systeemiin tulee joitakin Höntsyn kannalta hyödyllisiä juttuja, mm. voimme poistaa mahdollisuuden ilmoittautua statuksella ”en tiedä”, ja voimme hyväksyä jatkossa liittymiset ilman salasanaa.

Tekstit vaihtuvat pallukoiksi.

Käyttäjälle ainakin aluksi isoin uudistus on ulkoasu. Kyllä-ei-sanojen sijaan ilmoittautuminen tapahtuu pallukoilla. Klikkaamalla harmaata ”miinus”-pallukkaa halutun vuoron kohdalta tulevat ilmoittautumispallukat esiin (ks. kuva oikealla). Toinen iso muutos on se, että erillistä mobiilikäyttöliittymää ei enää tarvita, vaan sivusto taipuu nykytyyliin suoraan sopivaksi käytettävään laitteeseen. Tulossa myös oikeasti toimivat mobiilisovellukset.

Mikäli sinulla on ongelmia uuden systeemin kanssa, laita sähköpostia minulle ilkka.virjo@hontsy.fi . Voimme välittää palautetta järjestelmän tekijöille ja toisaalta laatia pikku hiljaa omat, selkeät ohjeemme uudelle systeemille.

Talviohjelmaan on 20.2. alkaen tulossa kaksi muutosta. Lentiksessä alkaa uusi pro-tason vuoro Etelä-Hervannan koulun isoon saliin maanantaisin klo 18.30-20. Salibandyn puolella Raholasta poistuu torstain vuoro samalla viikolla, eli 20.2. alkaen Raholassa pelataan (viimevuotiseen tapaan) ma-ke ja pe.

Miksi näin? Etelä-Hervantaan sattui vapautumaan tuo vuoro, ja kyseinen sali on niin hyvä että pitihän siihen iskeä kiinni. Mitja vetää maanantaisin lentiskoulua pikkusalissa klo 20 alkaen ja näin oli luontevaa, että hän ottaa vetääkseen sitä edeltävän vuoron. Pro-vuoroa arki-illalle ovat monet toivoneet, ja maanantai on sille luonteva päivä, koska silloin ei ole lainkaan Höntsyn lentisjoukkueiden omia harjoitusvuoroja. Atalan vuoro on viime ajat ollut joka kerta täynnä. Toivottavasti kävijöitä riittää jatkossa molemmille vuoroille – jos ei, on Atalan vuoro se, joka säilyy, sillä se on ainoa lentisvuoro kaupungin sillä puolella.

Salibandyssä puolestaan on viimeisen noin 1-2 kk ajan ollut pientä kävijäkatoa ti-ke-to-vuoroilla. Täyden kaukalon vuorot ovat varsin kalliita, sellaisen pitäminen ei kannata, ellei vuoron kävijäkeskiarvo ole varsin lähellä maksimia eli 20:ä. Nyt on keskellä viikkoa jääty jatkuvasti alle 15:een kävijään, monasti lähelle kymmentä, ja siksi vuoroja karsitaan. Torstai valikoitui karsittavaksi vetäjälogistiikan vuoksi ja myös siksi, että torstaisin on tarjolla paras korvaava sählyvuoro (Pohjois-Hervanta). Toivottavasti tätä kautta saadaan vuorojen täyttöaste taas kohdalleen.

Lentopalloilijoiden keskuudessa on ainakin jonkin verran ollut puhetta ja pärinää vuorojen tasosta ja erityisesti siitä, että semi-tason vuorot pitäisi saada ”edistyneemmiksi”, nyt kun perus-tasoa ja helppolentistä on enemmän tarjolla. Tähän asiaan on tartuttu ja se toivottavasti vuoroilla näkyy. Samalla on tehty sellainen periaatepäätös, että maanantain (Atala) ja lauantain (Etelä-Hervanta) semi-vuorot voivat olla tasoltaan aavistuksen ”rennompia” kuin keskiviikon (Hyhky) ja torstain (Etelä-Hervanta). Joillekin tasoltaan siinä rajoilla oleville on siis kerrottu, että voivat käydä semivuoroilla ma/la mutta mieluummin ei ke/to. Toivotaan, että näin saadaan entistä paremmin kaikille sopivat vuorot ja tasaiset pelit aikaan!

Muistathan tulevat tapahtumamme eli sunnuntaina 5.2. ringette-kokeilu, lauantaina 11.2. lentisturnaus