Poikkeusvuoroja, ohjelmanmuutoksia, muuta tulevaa

Höntsyn syysohjelma on nyt ollut käynnissä puolisentoista kuukautta. Toteutumassa ja osittain toteutuneena ovat jo ensimmäiset ohjelmanmuutokset. Myös kiekkovuorot tulevalle talvelle ovat selvillä. 18.10. alkaa syyslomaviikko, jonka aikana ja tänä vuonna myös seuraavalla viikolla on jonkin verran poikkeuksellisia vuoroja. 

Poikkeusvuorot koskevat koulujen sählyä ja lentopallovuoroja, lisäksi syyslomaviikolla koripallo jää valitettavasti pelaamatta. Ohjelmanmuutoksista isoin on kiekkovuorojen alkaminen marraskuun puolivälissä – kuusi vuoroa viikossa, puolet täysin varustein ja puolet pipakiekkona. Lisäksi lentiksen vuoroihin tulee pientä säätöä. Futsalin ja futiksen ystäville tulee tuttuun tapaan muutoksia joulukuun alussa, kun nykyiset futsal-pelipaikat jäävät joulutauolle. Mikäli mahdollista, kokeillaan siinä kohtaa viime talven jäljiltä paljon kysyttyä jalkapallovuoroa Kaupin lämmitetyllä tekonurmella.

Kaikki koulujen salit ovat joulutauolla ma 13.12.2021 – su 9.1.2022. Ei hätää, pelit pyörivät myös kyseisenä aikana! Kuten sanottu, futista saattaa tulla tarjolle uloskin, lisäksi futsalissa mahdollisena pelipaikkana tuona aikana ja ehkä keväälläkin on Pirkkahalli – sinne voi tulla myös joku säbävuoro. Muilta osin normaalisti koulujen saleissa pelattavat pelit (lentopallo, sähly, osin futsal) keskittyvät tuona aikana Linnainmaan koululle, jolta olemme jälleen saaneet luvan pelata myös tauon aikana.

Sitten itse asiaan eli vahvistettuihin muutoksiin ja poikkeuksiin:

Kerrotaan ensin poikkeusvuorot. 18.10. alkavalla syyslomaviikolla on ohjelmassa iso kasa peruttuja vuoroja eri kouluilta (Leinola, Tesoma, Ristinarkku, Karonen, Koivisto, Amuri, Lentävänniemi). Tämän lisäksi seuraavalta viikolta on peruttu joitakin vuoroja – koulujen salia käytetään rokotuksiin ja lisäksi kyseessä on ”halloween-viikko”, jonka aikana yleensä on kouluilla iltadiskoja ym. Sieltä on peruttu ainakin maanantain Ristinarkun vuoro, ma & to Tesoman vuorot, Vehmaisten to säbävuoro, Pohjois-Hervannan to futsal ja Linnainmaan la lentikset. Aivan kaikkien tilalle ei  ole pystytty vuoroa järjestämään, mutta korvaavia on tarjolla seuraavasti:

 • Sählyä Linnainmaan koulun uudessa salissa ke 20.10. klo 19.30. (Ristinarkun sählyn sijaan).
 • Helpposähly poikkeuksellisesti Lielahden koulun pienessä salissa ma 25.10. klo 20. (18.10. Helpposähly jää siis väliin ja 25.10. pelataan poikkeuksellisessa paikassa).

Lentopalloa jää syyslomaviikolla pois paljon ja lisäksi vielä ma 25.10. ja to 28.10. Tesoman vuorot, ja la 30.10. Linnainmaan normivuorot. Tilalla pelataan:

 • Ma 18.10. perus-vuoro Lielahden pieni sali klo 20
 • Ti 19.10. semi-vuoro Linnainmaan vanha sali 18.30
 • Ke 20.10. semi-vuoro Lielahden iso sali klo 20
 • To 21.10. perus+semi-pelit Pohjois-Hervannan koulun salissa klo 18 (varattu tavallista pidempi aika, mutta aikaa menee varmasti myös alussa verkkojen kanssa taisteluun omalaatuisten pylväiden kanssa).
 • Ke 27.10. semi-vuoro Lielahden pieni sali klo 20
 • To 28.10. perus-vuoro Lielahden pieni sali klo 17
 • La 30.10. Linnainmaan vuorot tavallista aiemmin ja uudessa salissa (käynti alapihalta): klo 11 semi ja 12.35 perus.

Ohjelmanmuutos on käynnissä lentopallon puolella. Tiistain Hyhkyn vuoro vaihtuu tästä viikosta alkaen semi-vuoroksi. Linnainmaan miniturnaus jää sunnuntailta syyslomaviikon jälkeen pois (viimeistä kertaa 24.10.) ja tilalle tulee uusi pro-vuoro Hyhkyn koululle sunnuntaille klo 20-21.30, alkaen siis 31.10. 

Taustaa ja tavoitetta em. muutokselle: siinä missä useimmat lentisvuorot ovat olleet erittäin hyvällä käyttöasteella, on tiistain pro-vuoron ja sunnuntain Linnainmaan miniturnauksen kävijämäärä ollut hiipumaan päin. Muutoksilla haetaan nyt piristystä viikon toiseen pro-vuoroon ja samalla lisäkapasiteettia semi-vuoroille, siellä ti / to Karonen / Tesoma olleet aika vankasti täynnä. Tiedämme, että myös erityisesti arkipäivien perus-vuorot ovat olleet täynnä, mutta sinne tuo luulstavasti helpotusta 27.10. alkava lentiksen jatkokurssi – vasta sen alettua arvioidaan, tarvitaanko viikkoon kuudetta perus-vuoroa.

Marraskuun puolivälin jälkeen (virallisesti 15.11., riippuu toki keleistä eli vaatii kuivahkoa keliä ja vähän yöpakkasia) alkavat kiekkovuroot, ja ne pelataan seuraavasti:

 • Ma klo 20-21 kaukalo 1, pipakiekko
 • Ti klo 21-22, kaukalo 2, varustekiekko
 • Ke 20.15-21.15, kaukalo 2, pipakiekko
 • To klo 21-22, kaukalo 2, varustekiekko
 • Su klo 17.45-18.45, kaukalo 1, pipakiekko sekä
 • Su klo 19.00-20.00, kaukalo 1, varustekiekko

Kiekkokauden kausikortit, pelipaidat sun muut paketit ovat jo myynnissä, katso täältä.