Alkuillan sählyjä! Ohjelmanmuutoksia kuun vaihteessa

Siirryttäessä syyskuusta lokakuuhun on Höntsyssä poikkeuksellisen paljon ohjelmanmuutoksia. Tuttuun tapaan tässä kohtaa siirrytään jalkapallosta futsaliin. Tällä kertaa myös sählypuolelle tulee muutoksia ja tarjolle pari paljon toivottua alkuillan vuoroa. 

Jalkapalloa ulkona pelataan tämän kesän ajalta tutuilla Koikkarin ja Kaupin vuoroilla syyskuun loppuun. Viimeiset ulkofutikset pelataan Koivistonkylässä vielä maanantaina 28.9. klo 17.00-18.30 ja keskiviikkona 30.9. klo 20.00-21.30. Futsalit puolestaan alkavat heti torstaina 1.10. Pohjois-Hervannan koululla klo 20, ja ainakin aluksi futsalien rytmi on viime vuodelta tuttu tiistai (Sammon lukio) – torstai & sunnuntai (Pohjois-Hervanta). Samalla sunnuntain korisvuoro jää ohjelmasta pois. Viime vuoteen verrattuna futsalissa on heti kärkeen se parannus, että kaikki kolme vuoroa ovat 80-90 min mittaisia.

Tämä tässä on Linnainmaan koulun uusi sali. Nyt pitkästä aikaa sählyä tarjolla siellä, alkaen pe 2.10. klo 17.00-18.30!

Futsalille pyritään saamaan myöhemmin peliaikaa Pirkkahallista. Pirkkahallin kausi kuitenkin alkaa vasta joulukuussa ja päättyy yleensä maaliskuun lopulla. Mahdollisesti Pirkkahallin kauden ajaksi sunnuntain ohjelma muuttuu siten, että futsalit potkitaan siellä ja Pohjois-Hervannassa on sillä välin taas koripalloa tarjolla.

Sählyn/säbän puolella keskiviikkona 30.9. alkaa uusi vuoro Pohjois-Hervannan koululla klo 17-18.30, ja heti pari päivää myöhemmin 2.10. toinen uusi vuoro Linnainmaan koulun uudessa salissa klo 17.00-18.30. Keskiviikon vuoro on tilapäinen (21.10. asti), pyrimme viime vuoden tapaan saamaan keskiviikon alkuiltaan säbävuoron Pirkkahallista myöhemmin. Perjantain vuoro suositussa ja kysytyssä Linnainmaan koulun salissa sen sijaan on tarjolla koko kauden ajan!

Pohjois-Hervannassa 30.9. eteenpäin kahdet sählyt & kahdet futsalit per viikko!

Samalla perjantain Raholan säbä jää ohjelmasta pois, eli se pelataan toistaiseksi viimeistä kertaa tällä viikolla 25.9. Syynä on osittain järjestelylogistiikka (sekä Linnainmaan että Raholan samanaikainen järjestäminen olisi ollut hankalaa), osittain se että kyseinen vuoro on jäänyt tämän vuoden (niin kevät, kesä kuin alkusyksykin huomioiden) aikana muita Raholan vuoroja vähemmälle suosiolle.

Moni on kysellyt sählyvuoroja ennen klo 20 muuallekin kuin Raholaan, ja tässä niitä siis paukkuu ohjelmaan kaksin kappalein. Iskekäähän saman tien kiinni!

Myös lentopallon puolella tulee kuun vaihteessa muutos. Sunnuntain Linnainmaan vuoro on sekin ollut koko vuoden 2020 ajan ja osin jo viime vuoden puolella jotenkin hankala, eikä ole saatu täyttä tupaa sinne kuin ajoittain. Sunnuntain peleissä on näkynyt miniturnaus-konseptin erittäin vahva suosio. Kolmella joukkueella pelattava pikkuturnaus on, ehkä sosiaalisesta luonteestaan johtuen, ollut sunnuntain vuoroista selvästi vetovoimaisempi.

Tästä vedettiin nyt johtopäätökseksi se, että miniturnaus on 4.10. alkaen tarjolla sekä Lentävänniemessä että Linnainmaalla, samaan aikaan su klo 19.30-21.30. Lentävänniemen turnaus on semi- ja perustason pelureille, Linnainmaa puolestaan pro- ja semi-tason pelaajille. Tarkoitus on siis saada tämä mukava tapahtuma tarjolle myös Linnainmaalle, ja samalla näille kahdelle pieni keskinäinen tasoero.

Syksyn ohjelma löytyy siis täältä. Huom. 12.10. alkavalle syyslomaviikolle tulee joitakin korvaavia vuoroja monien peruttujen tilalle. Nämä yksittäiset vuorot todennäköisesti esillä vain Hobbydeedin puolella, joka muutenkin on se ”viimeinen sana”, eli sieltä kannattaa aina tarkistaa ajankohtainen tilanne.

Näillä mennään, kuten sanonta kuuluu – todennäköisesti seuraava ohjelmanmuutos liittyy kiekkovuorojen alkamiseen. Vuorojen kellonajat saataneen tietää lokakuun alkupuolella, jonka jälkeen katsotaan, tuleeko pipakiekon oheen tarjolle aiemmin puheena ollutta varusteet päällä pelattavaa vuoroa.

Syksyn edetessä on aina hyvä muistaa koronaohjeet ja noudattaa niitä. Kesän jälkeen olemme voineet lisätä ohjeisiin myös Koronavilkku-sovelluksen. Suosittelemme voimakkaasti, että jokainen lataa sovelluksen puhelimeensa ja pitää puhelinta mukanaan höntsäämässä käydessään! Mahdollisissa jäljitystilanteissa voimme toki käyttää myös tietoja paikkavarauksista, mutta automaattisesti toimivan sovelluksen käyttäminen on erittäin suositeltavaa.