Höntsyn syksyn näkymiä

Syyskausi lähestyy! Monet Höntsyn tutut talvikauden vuorot starttaavat heti maanantaina 22.8., jotkin vähän myöhemmin. Suuri osa tarjonnasta on entuudestaan tuttua. Tästä hieman katsausta siihen, mitä on tulossa tai mahdollisesti tulossa tarjolle. Syysohjelma 22.8. alkaen myös täällä. 

Salibandyä hei!

Salibandyssä Raholan vuorojen osalta siirrytään ns. normaaliin talviaikatauluun, eli pelataan ma, ti ja to klo 18 sekä pe klo 17. Erityisesti alkuviikon vuorot ovat olleet todella suosittuja, joten keskiviikollekin on yritetty ja yritetään saada vuoroa, mutta se ei toistaiseksi ole onnistunut.

Muualla alkavat viime kaudesta tutut vuorot, eli Ristinarkun koululla pelataan maanantaisin aloittelijaystävällinen ”perus-/helpposähly” pikkumaaleihin klo 20 ja tavallinen sählyvuoro molarien kera keskiviikkoisin klo 20. Vehmaisten koululla säbää pelataan torstaisin klo 20 ja Pohjois-Hervannassa sunnuntaisin klo 18.30. Mahdollisesti vähän myöhemmin ovat alkamassa vielä toiset vuorot Vehmaisiin ja Pohjois-Hervantaan per viikko – tämä riippuu kävijämääristä, eli tarvitaanko lisävuoroja.

Muistathan, että salibandyssä ja sählyssä pelaat maalivahtina ilmaiseksi ja voit tienatakin siinä samalla. Myös uusia molareita kaivataan mukaan, ei muuta kuin saman tien ilmoittautumaan. Varusteita lainattavissa!

Lentopallovuoroista järjestettiin kesällä kysely, jossa sai mahdollisista salivuoroista äänestää itselleen sopivinta. Ajatuksena oli selvittää, ovatko vuorojen tasot kohdallaan. Vastaajat äänestivät suurimmaksi osaksi jo valmiiksi itselleen sopivia tuttuja suosikkivuoroja, joten aloitetaan viime talvelta tutulla paletilla. Ja sehän on:

Perus-vuorot Ma Tesoma klo 20, ke Hyhky klo 20, pe Tesoma klo 17, La Linnainmaa klo 15.35 – Semi alempi Ti Karonen klo 18, To Tesoma klo 20, Semi ylempi ma Leinola klo 20, ti Hyhky klo 20, la Linnainmaa klo 14, su Hyhky klo 20, pro Koiviston koulu to klo 20 – sekä vielä sunnuntaisin perus+semi-tason miniturnaus Lentävänniemessä 19.30.

Keskiviikolle alkaa syyskuussa lentopallon alkeiskurssi Lielahden koululla keskiviikkoisin klo 20, eka kerta 7.9. Kurssin päästyä vauhtiin se vuorottelee naisten semi-tason lentiksen kanssa, eli naisten vuoro tulee tarjolle ke klo 20 Lielahteen joka toinen viikko. 

Talvikaudella tulee tuttuun tapaan lentisturnauksia noin 4-6 viikon välein, ensimmäinen lauantaina 3.9. Sammon keskuslukiolla. 

Muista asioista kyselyssä tiedusteltiin mm. sopivaa lentiksen minimimäärää, ja valtaosa oli nykykäytännön eli 8 pelaajan minimin kannalla, joten sillä jatketaan.

Koripallossa on alkamassa tuttu Amurin (Tampereen kansainvälisen koulun) salin vuoro keskiviikkoisin klo 20. Tämä vuoro alkaa vasta 14.9., sillä koripalloilijat ovat joka vuosi heränneet syksyn tuloon muita myöhemmin, ja syksyn ensimmäiset pari vuoroa menneet järjestään hukkaan. Suosiosta riippuen on mahdollista lisätä toinen vuoro viikkoon myöhemmin, joko aiempaan tapaan futsalin siirtyessä Pirkkahalliin tai muulla tavoin.

Jalkapallo jatkaa tutuilla ke-pe-su-kesävuoroilla syyskuun loppuun. Lokakuussa starttaa futsal, jota pelataan tiistaisin Sammon keskuslukiolla klo 20, torstaisin Hervannan ”ammattikoululla” (Tredun vanha Sali) klo 20  sekä sunnuntaisin Pohjois-Hervannassa klo 17. Torstain pelipaikka siis vaihtuu – Tredun sali on hieman isompi ja sieltä löytyy ihan oikeat futsal-maalit. Tuttuun tapaan futsalia pelattaneen keskitalvella myös Pirkkahallissa, ja keväällä tiistain vuoro siirtyy yo-kirjoitusten ajaksi muualle.

Pesäpalloa jatketaan normaalisti elokuun loppuun. Sunnuntain vuoro Tesomalla jatkaa näillä näkymin vielä sen jälkeenkin ainakin jossain muodossa, tiedotetaan tästä tarkemmin lähempänä – peliaikaahan on hämärän vuoksi ainakin pakko aikaistaa.

Jääkiekkoa Koulukadulla tulee ohjelmaan, kun Koulukatu aukeaa marraskuun puolivälin jälkeen. Varsin todennäköisesti vuorot ovat samat kuin viime talvena (kolme varusteilla ja kolme pipovuoroa per viikko – ma-to yksi vuoro per ilta ja su kaksi), palataan näihin kuitenkin sitten lähempänä kun asia on ajankohtaisempi.

Lopuksi

Viimeisen parin vuoden aikana meille kertyi  jonkin verran tappiota. Jokainen on varmaan myös huomannut omassa arjessaan, että kutakuinkin kaiken hinnat ovat kallistuneet. Tämä tuntuu myös meillä Höntsyssä, eikä meillä valitettavasti ole muuta vaihtoehtoa kuin olla mukana tässä kierteessä. Hintoihin ja Höntsyssä työskentelevien palkkoihin on tulossa korotus, näillä näkymin lokakuun alusta alkaen. Sitä ennen onkin hyvä hetki ostaa sarjakortteja tai lyödä 12 kk Höntsypassisopimus kiinni vielä vanhoilla edullisilla hinnoilla. Passisopimuksissa korotus tulee siis voimaan vasta sitoutumisajan päätyttyä – ja korona-aikana meille tukimaksuja maksaneilla vanhat hinnat pysyvät myös voimassa muita pidempään. 

Näyttäisi siltä, että vihdoin päästään pelaamaan ensimmäinen ihan tavallinen talvikausi kolmeen vuoteen! Nyt on siis hyvä hetki karistaa karanteenipölyt yltään ja jatkaa palloiluharrastusta tai aloittaa sellainen. Ei muuta kuin suuntaa varaaheti.fi/hontsy ja pistä varaten itsellesi pelipaikka nyt!